13 najluđih marketinških trikova Richarda Bransona

Prema Richardu Bransonu, naučiti se šaliti na svoj račun je ključ za postizanje kreativnosti koji su vam potrebni za uspješno plasiranje vašeg poslovanja.

Zbog svega toga ne čudi što su njegovi PR trikovi tijekom godina postali legendarni. Kada Sir Richard Branson odluči nešto promovirati, on to čini sa stilom.

Tijekom jednog intervjua izjavio je da čak četvrtinu svog vremena troši na marketing i javne poslove svojih tvrtki.

Dok se ostali njegovi kolege poduzetnici shvaćaju preozbiljno, Branson je odabrao drugačiji put i obično je prvi na redu kada se treba šaliti na svoj račun.

Kako bismo vas potaknuli da budete maštovitiji kada je u pitanju vaš posao, sastavili smo popis od 13 Bransonovih najpametnijih i najčudesnijih javnih trikova koje je izveo tijekom svoje karijere. Za neke je čak riskirao život, a uz pomoć nekih je na čudan način skrenuo pozornost na svoje tvrtke.

1. Pokušao je obletjeti svijet balonom na vrući zrak.

Branson je zapravo pokušao oboriti svjetski rekord u letu balonom na vrući zrak. Godine 1995. i 1998. on i njegov tim pokušali su prvi oploviti planet balonom na vrući zrak, ali nisu uspjeli.

Sve u svemu, bilo mu je lijepo, a to je najvažnije.

2. Nosio je vjenčanicu kako bi promovirao svoje butike “Virgin Brides”.

richard branson u vjenčanici
Slika: virgin.com

Godine 1996. pokrenuta je Virgin Group Djevice Nevjeste butici vjenčanica. Kako bi obilježio otvorenje, Branson je obrijao bradu, odjenuo vjenčanicu i našminkao se. I naravno, posvetio se svom novom poduzetničkom pothvatu.

Car!

3. Vozio je tenk Petom avenijom u New Yorku.

Kad je Virgin pokrenuo tvrtku Virgin Cola Godine 1998. Branson je izašao na ulice New Yorka, ali na jedinstven način. Provozao je tenk Times Squareom i pretvarao se da diže u zrak znak Coca Cole.

Ova spektakularna vratolomija jedna je od njegovih najluđih, iako je kasnije ‘Virgin Cola’ ‘ratove kola’ prepustila većim igračima.

4. Skočio je s krova hotela Casino.

Godine 2007. Branson je proslavio svoj prvi let Djevičanska Amerika, bungee jumpingom iz Palms Hotel Casina u Las Vegasu. Štos nije prošao baš kako je planirano, a Branson se dva puta zabio u zgradu i čak poderao hlače.

A ako mu se svi smiju što mu vide donje rublje, njega baš briga, ima milijarde i jako se zabavlja. I uvijek će biti lica.

5. Odjevena kao stjuardesa konkurentske zrakoplovne tvrtke.

ricard branson stjuardesa

Nakon što je izgubio okladu s AirAsijom 2013., Branson je radio kao stjuardesa njihovom izvršnom direktoru Tonyju Fernandesu (Tony Fernandez) u zrakoplovu AirAsia tijekom leta iz Pertha u Kuala Lumpur.

Branson se posljednji nasmijao kada je Fernandezu namjerno prolio piće u krilo.

6. Odjeven kao Zulu ratnik u Južnoj Africi.

richard branson sa zulu ratnicima
Slika: Virgin Atlantic

U svrhu promoviranja novih ruta Virgin Atlantic za Južnu Afriku 1984., Branson se prvo konzultirao s kulturnim centrom u Johannesburgu, prije nego što se obukao u Zulu ratnika i pozirao s lokalnim stanovništvom.

Pitamo se što bi se dogodilo da njegovu šalu nisu shvatili?

7. Vozio se u La Mancheu u autu.

https://www.youtube.com/watch?v=0JPIDl2DOTk

Ovaj neustrašivi poduzetnik je 2004. godine u posebnom automobilu prešao La Manche. Putovao je za 1 sat i 40 minuta. Kakva je njegova odjeća za put? Pa, naravno, smoking.

Čak je i nadmašio Jamesa Bonda.

8. Pio je šampanjac dok je klizio niz rub novog hangara svemirske luke.

Kada je američka svemirska luka otvorena u Novom Meksiku 2006., Branson se popeo niz bok masivne zgrade, usput popio bocu šampanjca.

Stvarno, gdje mu je to palo na pamet?!

9. Gostovao je u “The Colbert Report” i započeo tučnjavu vodom.

Godine 2007. Bransona je intervjuirao Stephen Colbert. Branson je svog domaćina polio vodom iz čaše, a ovaj mu je vratio. Naravno, sve je završilo histeričnim smijehom.

Realno, tko se može ljutiti na njega kad je toliko lud?

10. Glumio je u filmu.

Godine 2008. Branson je glumio u 20-minutnom akcijskom filmu koji je predstavio Virgin Mobile i to ni manje ni više nego puškom.

Ne da ne liči malo na njega, nego je bolja faca od Chucka Norrisa (Chuck Norris).

11. Pozirao je kao Elvis sa showgirls u Las Vegasu.

richard branson u kiltu
Slika: Virgin Atlantic

Kada je 2003. godine Virgin počeo letjeti iz Londona u Las Vegas bez presjedanja, Bransonu nije bilo dovoljno pojaviti se u medijima odjeven kao Elvis, već je morao i pozirati s djevojkama iz Vegasa.

Moramo priznati, on je puno veći frajer od originalnog Elvisa!

12. Nosio je kilt, pa su gaćice bez sira spale.

Kada je Virgin objavio da kreće s letovima za Edinburgh u Škotskoj, Branson se na otvorenju pojavio u kiltu i donjem rublju s natpisom “Stiffkonkurent” na genitalnom području. snažna konkurencija.

Branson je ovim štosom definitivno dokazao da će učiniti sve za svoju tvrtku.

13. Obukao je svemirsko odijelo na press konferenciji za Virgin Galactic.

Kad je Virgin najavio pokretanje svog svemirskog programa Virgin Galactic 2004. Branson je sudjelovao u događaju u odijelu astronauta.

Richard Branson je jedinstven od kojeg se može puno naučiti. 🙂

Kad pomislimo na milijardere, pomislimo na ozbiljne dosadnjakoviće, ali ovaj čovjek kao da se samo zabavlja na pameti. Mene je oduševio, a je li i vas?

Izvor: https://www.americanexpress.com/us/small-business/openforum/articles/14-brilliant-outlandish-stunts-richard-branson-used-market-virgin/


DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima