back to top

4 načina na koje studenti mogu koristiti pametne telefone za učenje

Pametni telefoni mogu biti izvrstan alat kada je riječ o pomoći pri učenju. Iako se danas vode velike rasprave o tome treba li dopustiti korištenje pametnih telefona tijekom predavanja i vježbi, svi se slažu u jednom – mogu biti itekako korisni!

Drugo je pitanje kako će ih učenici koristiti. Koriste li ih u najboljoj namjeri iu prave svrhe, sigurno je da u svojim rukama imaju moćan alat koji će im pomoći u procesu obrazovanja.

Pametni telefoni nude neograničene mogućnosti učenja. Neke od onih koje ćemo navesti možda već koristite, dok druge tek treba isprobati. U svakom slučaju, ono što vam treba je pametni telefon. Ne mora biti riječ o vrhunskom modelu, ali bilo bi dobro da ima dovoljno prostora za pohranu, solidnu kameru i, naravno, da “ne posustaje” u radu. Ako to nije slučaj, svoj stari uređaj možete prodati tvrtkama koje to čine kupnja telefona a dobiveni novac uložite u kupnju novog uređaja.

U svakom slučaju, kada dobijete telefon koji može zadovoljiti sve važeće zahtjeve, iskoristite naše prijedloge kako ga koristiti za učenje.

#1 Pametni telefon kao istraživački alat

Pametni telefoni omogućuju učenicima brzo i jednostavno istraživanje, prije, tijekom i nakon nastave. Umjesto nošenja glomaznih prijenosnih računala, tableti i pametni telefoni mogu biti od velike pomoći kada je u pitanju istraživanje tema obrađenih na predavanjima ili vježbama.

Internet ima širok izbor informacija i izvora koji mogu biti od velike važnosti za kvalitetniji rad i stjecanje znanja. A jedan od načina pristupa tim informacijama je i putem mobilnog telefona. Zahvaljujući pametnim telefonima danas se i studenti koji kod kuće nemaju računalo mogu jednako dobro informirati i imati pristup važnim podacima za svoje učenje. To vrijedi i za pristup raznim knjižnicama sa znanstvenoistraživačkim radovima. Tako, koristite svoj telefon mudro i otvorite račune online knjižnica kako biste mogli istraživati ​​svoje područje studija.

#2 Fotografiranje ploče i snimanje predavanja

4 načina na koje studenti mogu koristiti pametne telefone za učenje

Neki učenici ponekad ne mogu brzo napisati sve što je napisano na ploči jer prate što profesor govori i pokušavaju razumjeti temu o kojoj se govori. Ali ako imaju pametni telefon na raspolaganju, mogu poslikati ploču i kasnije, kad se vrate s predavanja, sve lijepo zapisati u bilježnicu.

Slično je i kod snimanja predavanja. Neki studenti žele snimiti predavanje profesora, pogotovo ako je vrlo važno, kako bi ga kasnije mogli poslušati više puta i pripremiti se za ispit bolji.

Ono što će vam trebati ako želite snimiti cijelo predavanje je dovoljno memorije i brz telefon. Ako vaš uređaj ne ispunjava te uvjete, pokušajte nabaviti drugi, a stari prodajte tvrtkama koje otkupljuju rabljene telefone. Ako ne znate gdje ih pronaći, idite na Google pretraživanje i upišite frazu otkup telefona Beograd (ili drugi grad u kojem studirate). Prodaj svoj stari uređaj, dodaj još malo novca i kupi novi telefon na kojem ćeš lako snimati predavanja.

#3 E-knjige i platforme za učenje

Digitalna era sa sobom donosi mnoge nove mogućnosti. Svjedoci smo sve većeg broja digitalnih izdanja knjiga, kako za osnovne i srednje škole, tako i za koledž. Iako je većini učenika lakše čitati i učiti iz tiskanih knjiga, ponekad može biti vrlo korisno imati ih u PDF formatu. Knjiga u digitalnom formatu možete čitati dok ste u javnom prijevozu ili dok idete na ispit. Sve što trebate je instalirati aplikaciju koja čita ovaj format datoteke.

Naravno, možete koristiti i velik broj online platformi iz područja obrazovanja, s njih preuzimati materijale i dijeliti ih s drugim korisnicima. Možete čak razmijeniti mišljenja o nekim temama vezanim uz vaš fakultet.

#4 Korištenje pametnih telefona kao mobilnih dnevnika

Davno su prošla vremena kada su studenti koristili dnevnike i bilježnice za upisivanje rasporeda sati, ispita ili drugih važnih detalja vezanih uz fakultet. Danas je tu ulogu preuzeo pametni telefon. Osim toga, studenti mogu postaviti podsjetnike, napraviti popise obaveza i organizirati svoje vrijeme. U tu svrhu postoje namjenske aplikacije koje organizaciji mogu znatno olakšati rad. Ako imate Android telefon, u Trgovini Play upišite bilješke ili podsjetnik i kao rezultat ćete dobiti velik broj aplikacija pomoću kojih možete organizirati svoje vrijeme.

Telefoni su prvenstveno dizajnirani da vam omoguće uspostavljanje kontakta na daljinu s drugom osobom. No danas, kada je tehnologija toliko napredovala, pametni telefoni mogu puno više, pa čak i biti velika podrška učenicima u njihovom obrazovanju. Pokušajte ih iskoristiti na najbolji mogući način, a primjeri koje smo dali mogu vam pomoći u tome.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima