back to top

5 ključnih stavki za uspjeh u digitalnom marketingu

Kako biste uvijek bili ispred konkurencije, važno je procijeniti slabosti i snage vašeg marketinškog odjela. Učinkovitost, doseg i kreativnost značajno će se poboljšati ako osmislite dobru strategiju digitalnog marketinga.

U digitalnom marketingu sve se svodi na ovo 5 predmeta:

 1. Podizanje ciljevi
 2. Dizajn super Ideja za kampanje
 3. Savršen izvršenje one sjajne ideje koje su u skladu sa zadanim ciljevima
 4. Pregled izvođenje
 5. Analiza rezultate i prilagodbu

Postavljanje ciljeva i preuzimanje inicijative

Sjajna marketinška strategija neće pasti s neba. Za nju treba vremena. Prvo morate vidjeti funkcionira li vaša trenutna strategija. Tek tada možete razumjeti na čemu trebate raditi i što trebate zadržati.

Morate razmišljati o trenutnom stanju postojećih i potencijalnih klijenata, proizvoda i sl. i na temelju toga uspostaviti ciljeve tvrtke. Također biste trebali navesti koji dio proračuna koje želite dodijeliti različitim projektima ili kampanjama.

Zapamtite da će posao rasti ako sve dobro isplanirate. Zato je važno biti potpuno siguran da jesi temeljito provedeno istraživanje tržišta.

Susret kreativnosti i istraživanja

Sjajne su to kampanje mnogo više od običnih oglasa ili kupona putem e-pošte. Ako mislite da je dovoljno osloniti se isključivo na jedan pristup, bolje je ne bacati novac na marketing.

Trebalo bi biti dizajnirano različite kampanje za različite ciljne skupine. Danas je važna cjelovita marketinška prisutnost na tržištu, što podrazumijeva:

 • interaktivni sadržaj,digitalni marketing
 • video materijali,
 • mobilni aplikacije,
 • SJEO
 • nove stranice stranice,
 • osnovne performanse i korisničku podršku na društvenim mrežama (Instagram npr.),
 • e-pošta Marketing,
 • SMS i mobilno oglašavanje…

Ako shvatite da planiranju nedostaje ključna stavka za razumijevanje kupaca, trebali biste to pitanje uključiti u kampanju i tako ćete izgraditi bazu podataka pri hodu.

Obavezno predstavite planove kampanja prodajnoj organizaciji i pozivni centar (ako ih ima), kako bi zaposlenici u tim odjelima mogli dati vrijedan doprinos kao dodatni članovi tima.

Izvođenje kroz timski rad

Kad je kampanja spremna, svi su odgovorni.

Imajte na umu da besprijekoran rad ne mora značiti gubljenje vremena na sitnice. Držite se glavnog zadatka i zapamtite da on jest uvijek je bolje ne odugovlačiti s ulaskom na tržište. Budite vjerni svojoj viziji i uz trud uspjeh sigurno neće izostati.

Analiza

Ako imate dobre analitičke vještine, to će poboljšati učinke sadašnjih i sljedećih kampanja te poboljšati vašu marketinšku strategiju. Razmislite o pozitivnim i negativnim ishodima. Važno je zapamtiti da su greške su bitan dio procesa učenja.

Samo putem pokušaja i pogrešaka možete izoštriti svoje sposobnosti i vještine. Uvijek će postojati lekcija koju treba naučiti, a kada je naučite, bit ćete puno jači.

Učenje i usvajanje onoga što je dobro

Koje stvari treba promijeniti sljedeći put? Što je uspjelo, a što nije?popis

Svi podaci o izvedbi moraju se pažljivo razmotriti. Nakon što odgovorite na ova pitanja, vidjet ćete da vam put postaje jasniji. Naučit ćete koje su vaše snage i slabosti. Kako svaki put biti bolji uvijek treba postavljati pitanjajer je to ključ stalnog napretka.

U ovoj završnoj razini uzmite si vremena za izgradnju i bolju kampanju i bolji marketinški odjel. Ako pažljivo pratite svaki korak ovog procesa, bit ćete na dobrom putu do uspjeha.

Što je to što vašoj strategiji digitalnog marketinga daje dobre rezultate? Imate li neki savjet koji želite podijeliti s nama?

Izvor

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima