Afrikanka u 70. godini rodila blizance!

Afrikanka Safina Namukwaya rodila je po drugi put u tri godine, u dobi od 70 godina, i to blizance, te tako postala najstarija Afrikanka na svijetu koja je rodila! Umirovljenica iz Afrike šokirala je svijet medicine porodom u 70. godini!…

Safina Namukwaya službeno je postala najstarija žena u Africi koja je rodila, a sve zahvaljujući IVF tretmanu. A da sve bude još čudesnije, rodila je blizance – dječaka i djevojčicu.

Učinila je to u Međunarodnoj ženskoj bolnici i centru za plodnost u glavnom gradu Ugande, Kampali. Budući da je već rodila djevojčicu po imenu Sarah 2020., očito je željela više, unatoč tome što ju je otac blizanaca napustio i patila je od nekoliko neotkrivenih problema.

Dr. Edward Tamale Sali, specijalist za plodnost u Međunarodnoj ženskoj bolnici i centru za plodnost (VHI&FC), rekao je za BBC da je majka koristila jajašce i spermu svog partnera za postupak in vitro oplodnje (IVF).

Govoreći za lokalni informativni kanal NTV, rekla je: “Muškarci ne vole da im se kaže da nosite više od jednog djeteta. Otkako sam primljena ovdje, moj se muškarac nikada nije pojavio kad je saznao da sam trudna.”

Sada je pozvala javnost da joj pomogne jer u trudnoći nije radila. Rekla je: “Bit će teško brinuti se o ovim bebama jer nisam radila cijelu trudnoću. Odlučila sam imati više djece jer je imati jedno dijete rizično – to je kao imati jednu šibicu.”

Glasnogovornik bolnice je u objavi na Facebooku rekao:

“Da, rodila je blizance, dječaka i djevojčicu. Zaista povijesno postignuće. Dok odajemo počast ovoj hrabroj majci i radujemo se zdravom rastu njezinih blizanaca, pozivamo vas da proslavite s nama. Ova priča nije samo o medicinskom uspjehu; radi se o snazi ​​i otpornosti ljudskog duha”, prenosi britanski dailystar

Lokalne novine objavile su da su blizanci “dobro”.

Unatoč uspjehu, Safina nije najstarija žena na svijetu koja je rodila. Čast je pripala Eramati Mangayami iz Indije, koja je također IVF-om rodila blizance, tada u dobi od 74 godine!

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

afrikanka u 70. godini rodila blizance!afrikanka u 70. godini rodila blizance!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima