back to top

AMIRA GRANDA POKUŠAO REKETIRATI MARININ SUPRUG: Futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline Sarajeva

Da li je u pitanju nedostak novca ili jednostavno inat da zarati s većim dijelom estrade, poznati regionalni kompozitor Aleksandar Radulović Futa počeo je da ukida Youtube kanale mnogim pjevačima. Nakon Jelene Karleuše i Ace Lukasa, Futa i njegova ekipa počeli su da udaraju i na mlade pjevače iz BiH. Tu njegovu drakonsku mjeru obračuna na svojim leđima prvi je osjetio mladi pjevač Amir Grand kojem je Futa ukinuo kanal Amir Grand & Sado, a zbog nekoliko covera koje je snimio, a kako nam je Amir Grand rekao koji su svi uredno plaćeni prije nego što su uopšte i snimljeni.

AMIRA GRANDA POKUŠAO REKETIRATI MARININ SUPRUG: Futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline Sarajeva

-Prije deset godina otvorili smo svoj Youtube kanal i za veoma kratko vrijeme dobili smo na desetine hiljada pratilaca, a onda smo se odlučili da snimimo i nekoliko covera. Obrade tih starih i poznatih hitova narodne muzike pa smo kontaktirali autore i svakog od njih ispoštovali po svim autorskim pravima. Među tim coverima našle su se i pjesme za koje je tekstove pisala pokojna Marina Tucaković, naravno uz dogovor nekih ljudi koje smo kontaktirali, a ti isti su nam rekli da moramo potpisati autora pjesama i po pjesmi moramo platiti 1000 eura.

amira granda pokušao reketirati marinin suprug: futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline sarajeva
AMIRA GRANDA POKUŠAO REKETIRATI MARININ SUPRUG: Futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline Sarajeva

-Sve njihove uslove smo prihvatili, otišli u Beograd, našli se sa tim ljudima i potpisali ugovor po kojem smo im za tri pjesme dužni uplatiti 3000 eura, a što smo i uradili, a za sve to postoje pisani tragovi i uplatnice. U Beogradu smo se našli sa još par autora i sa njima potpisali ugovore, ali sa tim ime Marine Tucaković nema ništa. I onda se dešava situacija da od Youtuba dobivamo obavještenje da moramo ukloniti neke pjesme čiji autor teksta je Marina Tucaković. Odmah smo reagovali, slali na desetine e-amilova, ali bez uspjeha. Jednostavno Futa nas je izreketirao i ukinuo nam kanal, a na kojem je bilo dosta drugih pjesama koje sa njm i njegovom ženom nemaju ništa. Nakon rušenja kanala javila nam se ekipa Aleksandra Radulovića Fute sa zahtjevom da ima platimo još 6000 eura da bi nam vratili kanal. Kada smo to odbili počeli smo dobivati poruke jako ružnog sadržaja u kojima je bilo i opasnih prijetnji. Dakle, slobodno mogu javno da kažem, da je Futa jedan veliki kriminalac i prevarant. Poslije smrti njegove supruge i sina razumljivo je da taj sada već propali kompozitor nema izvora zarade, ali da se pod stare dane bavi očitim kriminalom, to je strašno. Radi se o pjesmama Indire Radić „Zmaj“, Moj živote dal si živ“ i „Lopov“, za koje je pokojna Marina pisala tekstove. Futi i njegovim internet kriminalcima pomaže jedan tip iz okoline Sarajeva, a kojeg smo svojevremeno ugostili u našoj Krajini i dosta mu pomogli, a on nam sada tako vraća. Ali o njemu i njegovim kriminalnim radnja nekom drugom prilikom.

Futa trenutno boravi u studiju, gdje radi na muzici za film o Džeju Ramadanovskom i iz nekih povjerljivih izvora smo saznali,da njega sve to puno ne dotiče, da ima „djecu“ koja vole da se bave tim i da obaraju kanale pjevača za koje one misle da treba da budu ugašeni. Futu samo interesuje novaca, a po pitanju Amira Granda, prema našim informacijama, rekao je da su vjerovatno pogrešnim ljudima dali novac. Sada moraju opet da plate, ako žele povrat kanala.

amira granda pokušao reketirati marinin suprug: futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline sarajeva
AMIRA GRANDA POKUŠAO REKETIRATI MARININ SUPRUG: Futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline Sarajeva

Na sve to Amir je rekao:

-Ma, da on je gazda svima, estradni mafijaš koji misli da zagospodari svim i svačim. Ali karma je čudo, vratit će mu se sve. Sado i ja još smo mladi, pred nama je budućnost, a ispred njega samo starost i ništa više. Sada se tek vidi da je pokojna Marina bila motor u svoj toj priči, a kasnije i njihov sin.

Obzirom da je Rale autor muzike i teksta pitali smo Amira da li je i on u o umješan u sve to?

-Mi smo bili kod Raleta u studiju, ispoštovali smo i njega, on je kontaktirao pokojnu Marinu koja mu je rekla da se njoj treba platiti 1000 eura po pjesmi i to smo i učinili… A, poslije njene smrti kada je taj starac vidio da imamo milionske preglede srušio nam je kanal. Rale nam je čak poklonio pjesmu „A, jesam te volio“ od Seje Kalača, nije htio ništa da uzme za nju. U porukama koje sam dobio iz Futinog tima nam čak prijete srbijanskim tužilaštvom i zabranom ulaska u Srbiju. Taj izvjesni Goran je kao njihov pravni zastupnik i čak nam prijeti ako otvorimo novi kanal da će sve opet srušiti. Ali, polako, još nije zadnja riječ rečena.

Bato Šišić

AMIRA GRANDA POKUŠAO REKETIRATI MARININ SUPRUG: Futa je kriminalac, pomaže mu tip iz okoline Sarajeva Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima