back to top

Asim Bajrić se ponovo oglasio iz bolničke postelje: Volim vas sve, ide na bolje, hvala Bogu!

Prije nekoliko dana dana estradnim krugovima proširila se vijest da je popularni i omiljeni pjevač narodne muzike Asim Bajrić pretrpio srčani udar. On se danas oglasio na svom Instagramu i otkrio svoje stanje.

– Hvala Bogu sve ide na bolje. Hvala doktorima, osoblju bolnice. Naravno, mojim kolegama, prijateljima, fanovima, ponosan sam na sve. Voli vas Asim, napisao je pjevač.

asim bajrić se ponovo oglasio iz bolničke postelje: volim vas sve, ide na bolje, hvala bogu!
Asim Bajrić se ponovo oglasio iz bolničke postelje: Volim vas sve, ide na bolje, hvala Bogu!

Pjevač je prethodno u razgovoru za Ekspres rekao kako se oporavlja, a kako kaže, tako je to kada čovjek u životu o svemu više razmišlja i vodi računa, a ponajmanje o zdravlju.

– Barem je tako u mom slučaju do sada bilo. Ali, kada se čovjek najmanje nada dragi Bog mu pošalje opomenu i onda shvatiš da osim zdravlja ništa u životu nije preče. Još uvijek se nalazim u bolnici u Tuzli, a ono što se prije toga dešavalo bilo je kao na filmskom platnu. Naime, nakon vikenda koji je bio radan i stresan desilo se to što se desilo – rekao Asim.

 Na pitanje da li je prije srčanog udara osjećao neke zdravstvene probleme, iskreno je odgovorio da jeste, odnosno da su mu trnule ruke i noge i da je imao bolove u leđima, ali je mislio da je to od previše posla, putovanja, stresa.

Kosti su me boljele. Ali, tješio sam sam sebe, da nije ništa ništa. Dvije noći prije pjevao sam na svadbi u Velikoj Kladuši, subota je bila Bugojno, a onda je uslijedila Busovača, zatim sam sa suprugom bio dva u Sarajevu. Nakon toga smo se vratili u Lukavac, tačnije kući u Poljice. Dan poslije, u utorak sam otišao sa rajaom u šumu da sjedimo, šetamo, da se družimo, vratili smo se negdje predvečer. Djeci sam rekao da idemo ranije na spavanje, a meni se u jednom momentu desi, da mi kroz čitavo tijelo kao roj mrava prolazi. Tu noć sam jedva, jedva izdržao. Nisam uopšte mogao spavati, te ujutro odmah pozovem  jednu rodicu koja je medicinska sestra i koja poznaje okolne doktore da me odmah prime i izvrše kontrolu. Tada mi počne cijelo tijelo trnuti. Sreća bila je jedna doktorica u selu Poljice koja je imala aparat za kontrolu srca, kada me priključila njene prve riječi su bile: „Hitno, odmah u bolnicu“. Odmah su me prebacili na internu u „Plavu kliniku“, a tu me dočekao doktor Brkić i njegovi sinovi koji su iz mog sela i vrhunski stručnjaci. Uslijedio je pregled, a doktor Brkić mi je rekao da je u pitanju infarkt. Njegov sin me je odmah preuzeo i ugradio mi stent. Svi su mi rekli da sam bio jako hitan slučaj, u pitanju su bile minute, da sam malo zakasnio sada ne bismo  nas dvojica razgovarali. Glavna srčana vena mi je bila kompletno začepljena.

Priznao je da je mnogo radio, putovao, jeo mnogo mesa, pečenja, a i došlo je do enormne povećanosti tog negativnog holesterola, koji stvara masnoću u tijelu i zgrušava krv. Pjevač ima 58 godina, i kako kaže želi još da živim, uživa u životu sa svojom suprugom, djecom i da unučad dočeka.

– U mom kraju ostajem još jedan izvjestan period da bi doktori mogli da prate moje stanje, a onda se vraćam u Austriju, tačnije u Linc. Doktor mi je striktno rekao da naredna tri mjeseca ne smijem stati na binu i mikrofon u ruke uzeti, a tako će i biti. Dakle, prije novembra me nema na javnim nastupima, a možda čak ni prije decembra. Možda tek za Novu godinu. Zaista ne želim više da ugrozim svoje zdravlje. A, i kada počnem da pjevam neće više biti po tri nastupa u sedmici.

Asim se na kraju zahvalio svima koji su ga zvali, kolegama, fanovima koji su brinuli za njega i njegovo zdravstveno stanje.

Asim Bajrić je zdravstveni osiguranik u austrijskom gradu Linc i kako nam je rekao sve troškove liječenja u Bosni preuzeli su upravo oni.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima