back to top

BEĆIRAGIĆ: KS BiH ima mogućnosti preko kojih ne može ići

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem veljače započinje kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine.

Zmajevi gostuju Cipru 23. veljače i dočekuju Francusku tri dana kasnije. Okupljanje igrača je zakazano za 19. veljače u Tuzli.

 – Petnaest igrača bi trebalo doći u Tuzli, ali dvanaest će biti na raspolaganju za utakmice. Upitni su dolasci Johna Robersona i Miralema Halilovića zbog ozljeda, tako da vidjet ćemo što će biti. Nadamo se čudima, ali najvjerojatnije da oni neće doći. Johnu je koljeno ponovno nateklo i relativno male su šanse. I Miralem već pet utakmica igra pod injekcijama i najvjerojatnije će morati da iskoristi ovaj period da bi odradio terapiju i završio sezonu, kazao je za N1 izbornik Adis Bećiragić.

Izbornik BiH je optimističan bez obzira na probleme koje ima s rosterom igrača.

 – To je sport. Kad idemo na Cipar, mi smo favoriti. I Cipar se nada, bez obzira što smo mi veliki favoriti. Svako svakoga može pobijediti, prije svega kada se vjeruje u to. Nadam se da ćemo naći načina da pobijedimo, nadamo se da će biti puna i dvorana Mejdan.

Napomenuo je da je razumljivo kako je BiH autsajder protiv Francuske.

 – Ne treba ljudima zamjerati ako nas otpišu. Ali, nije to tako u životu. Ne trebamo ljude koji se bave statistikama i papirima osuđivati.

Pred olimpijske pretkvalifikacije Košarkaši su se dosta žalili na uvjete u kojima rade.

 – Košarkaši savez ima određene standarde po kojima radi i može da radi. Bio sam u Sarajevu nedavno i pričali smo o tome. KS BiH ima mogućnosti preko kojih ne može ići. Ne možemo da dobijemo naravno uvjete kao što ima Francuska. Oni daju svoj maksimum, sve se na kraju završi požrtvovnošću malog broja ljudi u Savezu, kaže Bećiragić.

Forma igrača pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2025. je solidna.

 – Gledam recimo Edina Atića, koji igra jako dobro ovu sezonu. Amar Alibegović odlično igra u Turskoj. Kenan Kamenjaš se vratio u Budućnost i nastavlja od početka sezone da igra dobro. Džanan Musa će mi doći vjerojatno umoran, igra jak tempo. Uglavnom sam zadovoljan sa svim igračima. Pošto neće biti Miralema Halilovića, trebao bi nam pomoći Markus Lončar, prošli put smo ga zvali, ali je bio ozlijeđen i nije mogao doći. Amar Gegić mijenja klubove, ali može izuzetno pomoći. Aleksandar Lazić igra u dobroj formi u Subotici. Samo da nam dođu zdravi, zaključio je Adis Bećiragić. J.S.

The post BEĆIRAGIĆ: KS BiH ima mogućnosti preko kojih ne može ići appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima