back to top

BEZ JAJA, PEČENJA, RERNE Najbrža čokoladna torta sprema se lako i preukusna je za svaku priliku

bez jaja, pečenja, rerne najbrža čokoladna torta sprema se lako i preukusna je za svaku priliku

Sastojci:

200 g mljevenog keksa
200 g čokolade
700 ml mljeka
80 g putera
60 g brašna
30 g šećera
7 g želatina
kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smjesu, pa rasporedite kao koru u kalup (24 cm). Prethodno kalup obložite pek-papirom. Fino ga utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
Za fil: Pomiješajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mlijeko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
Zagrevajte na umjerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Pospite rendanom čokoladom ili ukrasite po želji.

BONUS VIDEO:

BEZ JAJA, PEČENJA, RERNE Najbrža čokoladna torta sprema se lako i preukusna je za svaku priliku Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima