back to top

Bh. freestyle reperica Nešela osvojila treće mjesto na takmičenju u Zagrebu

U zagrebačkom Katranu, protekle sedmice je održano finale freestyle rep takmičenja Red Bull RapLika za 2023. godinu, a titula najboljeg freestyle MC-ja pripala je Matiji Vikariju, koji je na sceni poznat kao Mleeksah.

Naša freestyle zvijezda Nešela odnijela je treće mjesto i osvojila srca publike sjajnim nastupom.

Ove godine hrvatska Red Bull Raplika otvorila je prijave i za takmičare iz regiona, a kao prošlogodišnja pobjednica bh. takmičenja, naša najbolja freestyle reperica Nešela, dobila je direktan poziv za nastup u finalu. U spektakularnom odmjeravanju snage na sceni je u petak, 6. oktobra nastupilo osam takmičara: Mleeksah, Prga, Flega Fleg, Kile, Nešela, Debeli Oko, Mali Japanac i LiK.

Sudački tim činili su Remi iz grupe Elemental, muzička kritičarka Maja Trstenjak, producent Koolade, muzičar Zembo Latifa i Arot, nekadašnji regionalni pobjednik Red Bull RapLike, također bh. freestyler.

Upravo je Remi na sjajan način otvorila finale i publiku “zagrijala” poznatim hitovima “Romantika” i “Neustrašivi”. Potom je voditeljica programa Aleks Milinković uz muzičku pratnju DJ Soula pozvala učesnike velikog finala Red Bull RapLike da izađu na scenu i započnu svoje battleove. Parovi su prethodno određeni žrijebom, a publika je sjajne MC-jeve gromoglasno pozdravila i podržala uoči njihovih žestokih obračuna.

Atmosfera je bila fenomenalna, učesnici finala su brutalnim rimama i improvizacijama tražili put do pobjedničkog postolja, gdje je ipak mjesta bilo samo za troje najboljih. U pauzi je pred publikom nastupio Zgembo Latifa.

Mleeksah je napokon dočekao svojih “pet minuta” nakon što je osvajao druga mjesta 2019. i 2021. godine. Fraza “treća sreća” postala je stvarnost za ovog sjajnog MC-ja u Zagrebu, gdje se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Mali Japanac je u prošlosti imao dobre nastupe nakon debija 2019. godine kada je stigao do četvrtfinala i dobro namučio tadašnjeg državnog i regionalnog prvaka Tzrea. Ovog puta je sjajnim nastupima stigao do finala, gdje ga je ipak nadmašio Mleeksah. No, pored drugog mjesta, Mali Japanac je dobio i posebnu nagradu u kategoriji MVP, koju mu je dodijelila influencerica SuperBabeKillah (Karla Zelić).

Treće mjesto je pripalo Nešeli, pobjednici Red Bull RapLike iz 2022. godine u Bosni i Hercegovini. Bh. freestyle kraljica može biti ponosna na svoj plasman. Treće mjesto u konkureniciji regionalnih MC-jeva nije mala stvar.

„Kada sam dobila poziv za nastup bila sam jako uzbuđena i zahvalna što imam priliku doći i upoznati ljude sa kojima dijelim istu strast. Zadovoljna sam svojim nastupom, a za mene je pobjeda bila i samo izaći na ovu scenu“, izjavila je Nešela nakon proglašenja.

Nakon uzbudljivog nadmetanja finalista Red Bull RapLike i proglašenja pobjednika, zabava u fenomenalnoj atmosferi nastavljena je do jutra. Ekipa RNB Confusiona preuzela je scenu na dva floora, a Teddy Lewis, DJ Indy, DJ Soul i Kiki B su se pobrinuli za vrhunske beatove.

Nakon sjajnog nastupa na regionalnoj sceni Nešela se sprema za ponovni nastup pred domaćom publikom u Sarajevu, na bh. izdanju Red Bull RapLike koje je zakazano za novembar.

„Prijavit ću se ponovo na Red Bull Rapliku u Bosni i Hercegovini. Uzbuđena sam i sretna, a voljela bih da ovih takmičenja ima što više, jer uživam na sceni, ovo je moja najdraža rep i umjetnička disciplina“, poručuje Nešela.

Žene.ba

Bh. freestyle reperica Nešela osvojila treće mjesto na takmičenju u Zagrebu Žene.ba.

zene.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima