back to top

BH. PREVARANT ŠVICARCIMA PRODAVAO ROBU KOJU NIJE ISPORUČIVAO, PREVARA TEŠKA OKO 60.000 KM

bh. prevarant švicarcima prodavao robu koju nije isporučivao, prevara teška oko 60.000 km

Optuženi je osuđen na uslovnu kaznu i zabranu ulaska u Švicarsku narednih pet godina.

Ovo suđenje se odvijalo u odsustvu optuženog, budući da trenutno boravi u Njemačkoj. Međutim, putem svog advokata, posredno je priznao sve optužbe koje su mu stavljene na teret, prema informacijama koje su prethodno objavili švicarski mediji.

PRODAVAO ROBU KOJU NIJE ISPORUČIVAO

Naime, on je optužen da je prodavao robu koju nikada nije isporučio, te se stoga tereti za komercijalnu online prevaru. Sve se dešavalo u periodu između 2019. i 2021. godine kada je putem internet platformi Tutti.ch ili Anibis.ch oglašavao robu koju nikada nije isporučio, prenosi freiburger-nachrichten.ch.

bh. prevarant švicarcima prodavao robu koju nije isporučivao, prevara teška oko 60.000 km
BH. PREVARANT ŠVICARCIMA PRODAVAO ROBU KOJU NIJE ISPORUČIVAO, PREVARA TEŠKA OKO 60.000 KM

Kupcima bi davao lažne adrese kao garanciju da avansno uplate robu. Roba koju je reklamirao su uglavnom bile poklon kartice, vaučeri i elektronski uređaji. Navodi se da je optuženi na ovaj način prevario ukupno 56 ljudi za skoro 30.000 franaka.

PISMENO PRIZNANJE

Njegov advokat Ruven Briger se na početku suđenja pozvao na pismeno priznanje svog klijenta u kojem on u potpunosti priznaje sve tačke optužnice.

U tom priznanju je rekao da mu je samo bitno da se sve što prije završi, s obzirom da on u Njemačkoj ima novi život i stabilnu budućnost.

  • On sada ima novi život u Nemačkoj i žali zbog postupaka koji su nanijeli štetu njegovu budućnost – rekao je tokom suđenja njegov advokat Briger.

(E.F. / Nezavisne)

The post BH. PREVARANT ŠVICARCIMA PRODAVAO ROBU KOJU NIJE ISPORUČIVAO, PREVARA TEŠKA OKO 60.000 KM first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima