Bogdanović je utjecao na dolazak Kaminskog u Partizan

Novi centar prvaka ABA lige Frank Kaminski rekao je da se u Partizanu osjeća ugodno te da je kapetan Srbije Bogdan Bogdanović utjecao na njegov dolazak u Beograd.

Centar smatra da se u Europi igra drugačije nego u NBA.

– Lako mi je jer momčad to čini, tu su igrači koji su tu već nekoliko sezona i pomažu mi oko svih pitanja koja imam. Ovdje se igra malo drugačije nego u NBA, ali to učim kako vrijeme prolazi. Dobro je što pripreme tako dugo traju, puno je utakmica i neke se stvari rano shvaterekao je Kaminski za Eurohoops i dodao:

– Ovdje se igra više fizički, a ima i razlika u pravilima – nema obrambenih tri sekunde pa je teže napraviti koš. Zato se nastojim više oslanjati na timske akcije, više razmišljati u tom smjeru. Međutim, Košarka je posvuda Košarka.

Kaminsky kaže da nije puno gledao Euroligu dok je bio u NBA.

– Imao sam suigrače koji su mi govorili da je razina visoka. Bogdan Bogdanović, koji mi je lani bio suigrač u Hawksima, nije propustio nijednu utakmicu. U prethodnih pet ljeta uvijek je bilo interesa iz Europe, ali kad sam Bogdanu rekao za Partizan, samo mi je rekao: ‘Idi!’ Rekao mi je sve najbolje o momčadi, treneru, svima. Učinio je da se osjećam ugodno, pa sam prihvatio ponudujasan je Kaminski.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima