back to top

BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT Slatka krompir torta u koju ide mnogo čokolade

Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude slatka krompir torta sa čokoladom. Lako se sprema, jer nije potrebno mutiti i peći kore, kuvati fil i satima stajati pored šporeta dok svi sastojci ne budu gotovi.

Sastojci:

1 kg krompira

250 g mljevenog keksa

250 g mljevenih oraha

250 g šećera u prahu

50 g kakao praha

200 g čokolade

250 ml slatke pavlake

2 supene kašike ruma

Priprema:

Krompir ogulite, narežite na kocke i stavite da se kuva. Kada bude gotov procijedite ga, ispasirajte i ostavite da se hladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte mljeveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mljevene orahe, pa sve dobro sjedinite. U šerpici rastopite 100 grama čokolade, pa vruću čokoladu dodajte smjesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite.

Smjesu za tortu prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, dodajte joj 100 grama rastopljene čokolade, sve dobro izmiješajte i prelijte preko torte.

Ostavite još sat vremena u frižideru, a nakon toga torta je spremna za služenje!

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima