back to top

ČOLINA: Za naše igrače ovo je veliko iskustvo

Na gostovanju kod Dinama iz Bukurešta u okviru 1. kola Europske lige ljubuški Izviđač se proveo slično kao tjedan ranije ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Rumunjskoj.

Dok su najbolje bh. rukometašice, istina nakon što u kvalifikacijama nisu nastupile 16 godina, poražene sa 49:18, Izviđač je od prvaka Rumunjske izgubio sa 52:24. Obje rumunjske ekipe su vrhunska razina rukometa pa smo tako u ovim mečevima mogli saznati gdje su to po kvaliteti reprezentativni timovi iz BiH u odnosu na najbolje, a s obzirom da su Skauti prošle sezone bili dominantna ekipa našeg prvenstva.

Dinamo je ušao motiviran u ovaj meč i prvi dio dobio sa 27:7. U konačnom trijumfu od 52:24 Andrii Akimenko je pogodio 11 puta, dok su Ante Kuduz i Alex Pascual dodali po 6 golova. Na drugoj strani je Ivano Pavlović zabio 6 uz 7 asistencija, dok je Filip Odak dodao 5.

ČOLINA: Za naše igrače ovo je veliko iskustvo

 – Čestitam Dinamu na pobjedi. Drago nam je da imamo priliku natjecati se sa velikim ekipama poput Dinama, Fuchsea i Chamberyja. Za naše igrače ovo je veliko iskustvo, oni su na početku svojih karijera. Nikad dosad nismo imali priliku igrati sa timovima ove kvalitete. Pokušali smo igrati, dobro trčati i braniti se, ali kontre Dinama su bile odlične, dolazili su nam lako iza leđa, posebno u prvom dijelu. U drugom poluvremenu smo igrali opuštenije. Nadam se da će moji igrači donijeti više energije u sljedeće utakmice tako da budemo konkurentniji već sljedećeg utorka, rekao je trener Izviđača Toni Čolina i dodao:

 – Atmosfera je bila izuzetna, to je ono što očekujemo na rukometnim utakmicama. Svakako da su oni pomogli Dinamu, za nas je bilo malo teže zbog toga, ali je ipak dobro nastupati u takvoj atmosferi.

Čolina je istakao da je ovo veliko iskustvo za igrače Izviđača koji iz ovoga mogu dosta naučiti.

 – Dobili smo možda najjaču grupu u Europskoj ligi, ali želim da se igrači osjećaju slobodno, a ovoga puta nisu baš pokazali prepoznatljivu igru, nisu bili agresivni. Međutim tempo Dinama je bio jako visok, bili smo umorni fizički, ali i mentalno zbog tolikog pritiska s kontra napadima. Nadam se da će igrači ovo usvojiti i prenijeti na domaću ligu, zaključio je Toni Čolina.

čolina: za naše igrače ovo je veliko iskustvo
ČOLINA: Za naše igrače ovo je veliko iskustvo

Pavlović: Napravili smo previše grešaka

Najbolji igrač Izviđača na terenu je očekivano bio Ivano Pavlović. Prošle sezone službeno najbolji igrač Premijer lige je postigao 6 golova i upisao još 7 asistencija.

 – Dugo smo se spremali za ovaj meč jer je to naš prvi u Europskoj ligi, ali smo napravili veliki broj grešaka. Čestitam Dinamu na pobjedi, a nama ostaje da se pripremimo za sljedeći meč, izjavio je Pavlović.

A sljedeći veliki izazov za Skaute je utakmica sa bundesligašem Fuchse Berlin u utorak od 18.45 sati.

čolina: za naše igrače ovo je veliko iskustvo

Pascual: Odigrali smo izvrsno

Trener Dinama, Xavier Pascual, je objasnio da Luka Cindrić u ovom meču nije nastupio zbog ranije povrede, odnosno činjenice da još uvijek nije sto posto spreman.

 – Jako sam  sretan ovom utakmicom, mislim da smo odigrali izvrsno, zadržali smo isti intenzitet 60 minuta, što nije lako. Naša obrana je kontrolirala protivnika od početka, golmani su skinuli dosta lopti, napad je u prvom dijelu postizao skoro gol po minuti. Iskoristio sam to i dao svima priliku da igraju. Tim je pokazao da možda možemo nešto dobro napraviti ove sezone, izjavio je Pascual. Er.B.

SKUPINA G

1. Dinamo       1          1          0          0          28        2

2. Fucshe        1          1          0          0          2          2

3. Chambery   1          0          0          1          -2         0

4. Izviđač        1          0          0          1          -28       0

1. kolo

Fuchse – Chambery    24:22

Dinamo – Izviđač       52:24

2. kolo (24. 10.)

Izviđač – Fuchse

Chambery – Dinamo

čolina: za naše igrače ovo je veliko iskustvo
ČOLINA: Za naše igrače ovo je veliko iskustvo

The post ČOLINA: Za naše igrače ovo je veliko iskustvo appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima