DARKO LAZIĆ IDE U ZATVOR?! Evo kolika mu kazna prijeti

Darko Lazić mogao bi da završi u zatvoru! Pjevač se juče zakucao svojim “BMW x5”, njemačkih registarskih tablica u kombi kod Kvantaša u Beogradu, poslije čega je priveden u policijsku, te mu prijeti do dva mjeseca robije.

Folk pjevač Darko Lazić proveo je nekoliko sati kod sudije za prekršaje u policijskoj stanici, a danas bi trebalo da mu bude izrečena kazna. Kako prenose regionalni mediji, pjevač bi mogao da dobije novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 hiljada dinara (1600 do 2000 KM) ili kaznu zatvora od 15 do 60 dana, plus zabranu upravljanja vozilom u trajanju od osam mjeseci, kao i 14 kaznenih poena.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja, podsjeća da Darko Lazić ima zabranu upravljanja motornim vozilom u Srbiji!

– Zakon kaže da onaj ko upravlja vozilom za vrijeme trajanja zabranje upravljanja, odnosno za vrijeme kada mu je dozvola oduzeta, može da dobije novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 hiljada dinara (1600 do 2000 KM) ili kaznu zatvora od 15 do 60 dana, plus zabranu upravljanja vozilom u trajanju od osam mjeseci i 14 kaznenih poena. Sud ima mogućnost da mu izrekne ili novčanu kaznu ili kaznu zatvora. Ukoliko neko nije ranije osuđivan, a okolnosti slučaja pokazuju da će se svrha kažnjavanja ispuniti i blažom kaznom, odnosno novčanom, sud će izreći novčanu kaznu. S obzirom na to da Lazić ima istoriju prekršaja, apsolutno je nedopustivo da mu se izrekne novčana kazna. Ako se osobi takvog profila, odnosno višestrukom povratniku ne izrekne zatvorska kazna i to maksimalna, a kome će se onda izreći? Ranije se pokazalo da kazne na njega nisu uticale, jer je on iznova i iznova pravio prekršaje, a sa druge strane, kazna od 120.000 dinara (2000 KM) za nekoga ko tu sumu novca zaradi za pola sata, potpuno je neprihvatljiva. Sankcija mora biti takva da utiče na onog ko je izvršio prekršaj, da to djelo više ne ponovi – rekao je Damir Okanović za Informer.

DARKO LAZIĆ IDE U ZATVOR?! Evo kolika mu kazna prijeti Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima