back to top

Đere nakon meča: Novak pokazao zašto je najbolji svih vremena

U meču trećeg kola US Opena srpski tenisač Laslo Đere poražen je od Novaka Đokovića, a nakon meča iznio je svoje dojmove.

– Znao sam da mogu dobro igrati, sigurno će mi to značiti u budućnosti, ali hoće li to biti prekretnica ili ne, ne znam. U zadnje vrijeme općenito igram dobro, igram dobro, čak ni u trećem i četvrtom setu nisam igrao tako loše. Energija mi je malo pala, ali sad je teško – dao sam sve od sebe. Pokazao je zašto je najbolji svih vremena, rekao je Đere i dodao:

– Nisam si stvarao nikakav pritisak, nisam ni počeo previše lutati u mislima, nešto minimalno, ali sad kad vraćam film imam osjećaj da sam u trećem i četvrtom setu krenuo agresivnije . Činilo se da mu to više odgovara i malo je promijenio taktiku, češće igra bekhend paralelu. Tek na kraju petog seta, u zadnjih nekoliko gemova, malo sam smanjio brzinu lopte i kao da je dalo više rezultata od udaranja i napada, on je najbolji na svijetu u tome. Nema veze, jer sam bio malo fizički pao, pokušao sam završiti poene malo ranije, a to je jako teško protiv njega.

Nijanse su odlučile pobjednika.

– Nekako smo obojica oprezno ušli u meč i to mi je više odgovaralo, on je nakon toga podigao razinu svoje igre, ali općenito je dinamika bila sasvim drugačija u trećem, četvrtom i prvom dijelu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih lopti i nekako smo ušli u tempo igre u kojoj je on najjači. Možda sam trebao nastaviti malo pasivnije, zaključio je Đere.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima