back to top

Detalji tragedije kod Omiša: Ukrajinka (26) pala u 120 metara duboku liticu

detalji tragedije kod omiša: ukrajinka (26) pala u 120 metara duboku liticu

U nedjelju oko 19:30 policija je dobila dojavu da se na području Omiške Dinare za vrijeme planinarenja izgubila strana državljanka. Odmah su je krenuli tražiti, a angažiran je i HGSS. Nešto kasnije, oko 20:15 na nepristupačnom terenu u podnožju litice pronašli su tijelo ženske osobe. Imala je ozljede karakteristične za pad s visine. Kako pišu 24sata, nesretna žena je Ukrajinka (26)  koja u Hrvatskoj ima produljeni boravak.

Kako doznaju, mlada žena bila je na planinarenju s grupom prijatelja, no nisu pratili staze već su hodali po grebenu. U jednom trenutku ona se izdvojila te pala u provaliju ispod litice duboku oko 120 metara.

“Riječ je o rekreativcima koji su, poput mnogih drugih stranih državljana, na planinu krenuli bez propisne opreme, u tenisicama i trenirkama. Isključili smo mogućnost da je na vrhu planine išla snimiti ‘selfie’ jer joj je mobitel pronađen u džepu. Što bi mogao biti uzrok pada, ne možemo nagađati”, rekao je za 24sata Zvonimir Kujundžić, pripadnik omiške ispostave HGSS-a.

Na mjestu događaja obavit će se očevid. O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo, koje je naložilo da se na tijelu izvrši medicinska obdukcija, priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Objava Detalji tragedije kod Omiša: Ukrajinka (26) pala u 120 metara duboku liticu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima