back to top

Đoković nakon pobjede: Još uvijek imam glad da igram najbolji tenis

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena gdje ga čeka Laszlo Djere.

Novak je svladao Španjolca Zapatu Mirallesa 3:0 u setovima, a nakon meča iznio je svoje dojmove.

– Bila je to teška utakmica. Nakon toga smo imali teren u hladu, bilo je lakše, ali na terenu se više osjećala vrućina. Teren ju nekako upija. Ali morate to prihvatiti. Nisam dobro počeo meč, ali drugi i treći set su bili barem par razina viši, tako da sam zadovoljan kako sam završio mečkaže Novak.

Našalio se Nole na pitanje što mu prolazi kroz glavu u tim teškim uvjetima za igru.

– Pitam se treba li mi ovo u životu? Šalim se, zato treniramo nekoliko sati dnevno u vlažnim i vrućim uvjetima, kako bismo bili spremni za sve na terenu. Ne možete uvijek igrati u idealnim uvjetima, večernji i dnevni treninzi jako se razlikuju. Moraš biti spreman, čak i ako nisi, moraš sebi reći da jesi.

Otkrio je i razliku između njega sada i prije deset godina.

– Malo je drugačije nego prije deset godina, tijelo drugačije reagira. Dobro je imati dan oporavka između utakmica, tako da možete raditi na određenim stvarima. Osjećam da sam igrao bolje, ali imam 3:0 u dva meča. Sretan sam što ću ponovno igrati ovdje. To je ono što mi daje snagu i motivaciju. Sa 36 godina, nakon 20 godina dolaska ovdje, još uvijek sam gladan igrati najbolji tenis ovdje, priznao je Đoković.

Upitan je može li ovakav Novak pobijediti onog od prije deset godina.

– Lako, 3:0 za mene! Ne znam, ne želim igrati protiv sebe. Uvijek igram protiv sebe u glavi, ako dobijem tu bitku, dobio sam i protivnika. Koja je razlika u odnosu na tada? Mislim na iskustvo, razumijevanje onoga što treba učiniti, očuvanje energije, fokusiranje na sadašnjost. Možda mi sada nedostaje malo eksplozivnosti, ali još uvijek se prilično dobro krećem za staricu, zaključio je najbolji tenisač svijeta.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima