back to top

EL POJAČANJA ISPOD RADARA: Oni veruju da će ovaj Partizanov igrač biti među najboljima

Košarkaško tržište u Evroligi se pred sezonu 2023/2024 značajno promenilo.

Ekipe su veoma aktivne u prelaznom roku. Bilo je i dolazaka zvučnih NBA imena poput Kembe Vokera i Džabarija Parkera u Evropu.

Litvanski portal Basketnews, analizirao je koja bi pojačanja „ispod radara“ tokom ovog leta, mogla da postanu najbolji u Evroligi.

Jedan od njih je poljski Košarkaš Mateuš Ponitka, novi igrač Partizana.

NOVI IGRAČ PARTIZANA: Ponitka o očekivanjima, voli trenere koji grade rezultat oko tima

U tekstu koji potpisuje Oracio Kauči, on je ukratko opisao situaciju kada je pre Evrobasketa 2022 potpisao za Ređo Emiliju. Onda je potom prešao u redove Panatinaikosa.

Prema njegovom mišljenju, on se nije uklopio u atinski tim, i čini se da je doveden zato što je bio jeftina opcija na tržištu. Kao bitnu stvar kod prelaska u crno-beli tabor, Kauči je naveo da su on i trener Obradović u istoj agenciji, Vaserman.

Ovaj novinar je shvatanja da je Ponitka na papiru dobro pojačanje za beogradski tim. Kao prednosti naveo je: igranje na više pozicija, kvalitetnu odbranu, dobre procente za tri, i sekundarni plejmejking.

Poznato koliko novca je Partizan izdvojio za četiri potpisa!

Na kraju se Kauči pozvao na njegove nedavne izjave kako je srećan zbog potpisa za Partizan.

Dolazak Ponitke neće možda izbrisati razočaranje zbog ne dolaska Nikole Mirotića, ali je Partizan za ovu sezonu dobio kvalitetno oružje, zaključuje Kauči za Basketnews.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima