back to top

“Euroliga je uništila košarku, neću dopustiti da se isto dogodi u nogometu”

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin vodi veliku borbu da spriječi bogate klubove u formiranju Superlige, a kao primjer loše prakse naveo je formiranje Košarkaške Eurolige.

Onog dana kada je FIBA ​​prepustila upravljanje najjačim europskim klupskim natjecanjem Euroligi, napravljena je velika greška i UEFA sigurno neće dopustiti da se nešto slično dogodi u nogometu.rekao je Čeferin i dodao:

Nitko ne mari za Superligu kao natjecanje. To je potpuni promašaj. Ljudi vole nogomet jer je to sport u kojem svi imaju iste šanse i nema favoriziranih klubova. Pogledajte samo što se dogodilo košarci s Euroligom. To je neprihvatljivo. Superliga je za vas nogometna Euroligakazao je Čeferin.

Prema riječima “prvog čovjeka europskog nogometa”, oni koji pokušavaju uništiti najpopularniji sport na svijetu neprestano vrše pritisak i prijete, ali UEFA se neće predati.

U ovih nekoliko godina bilo je raznih pritisaka i prijetnji. Izravni i neizravni. Govore nam da su jači od nas, da ih ne možemo zaustaviti i da će nas tužiti. Čak je i moja šogorica povremeno čula te prijetnje kad je bila sa mnom u autu. Ali ne bojim se. Apsolutno sam siguran da UEFA ne radi ništa loše, da je sve po propisima i nemojte nas brkati s FIFA-om.

Chefeirn je iznio još jedan zanimljiv detalj u prilog tome da najbogatiji svjetski klubovi ne bi trebali imati svoje zatvoreno natjecanje.

Klubovi koji žele u Superligu uopće nemaju igrače iz svojih škola. Oni ne stvaraju gotove nogometaše, već ih kupuju od zemalja čiji klubovi ne mogu igrati njihove konkurente. To nije normalno.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima