back to top

Evo kolika je penzija Saši Popoviću, svakog mjeseca mu OVAJ IZNOS LEGNE NA RAČUN

Iako je Saša Popović penzioner, on i dalje radi u “Zvezdama Granda” kao kreativni direktor.

Saša Popović je nedavno ispričao da mu je penzija 102.000 dinara (1.700 KM) i da je uglavnom od tog novca plaća struju, gas, porez na imovinu, hranu, za porodicu, djecu, dio ode na kućnu pomoćnicu…

Saša Popović je 1. novembra 2019. godine zvanično postao penzioner.

Tada su iz pres službe “Granda” potvrdili da se Saša penzionisao.

– Saša Popović je ostvario pravo na svoju zasluženu penziju, ali to ništa neće promijeniti kada je riječ o njegovim poslovnim i kreativnim aktivnostima, budući da ostaje na čelu „Granda“ – pisalo je u saopštenju ove kuće.

Inače, Saša Popović i Lepa Brena 2014. godine odlučili su da prodaju 51 posto kompanije za 15 miliona eura.

Njegov udio u vlasničkoj strukturi tada je bio 49 posto, pa mu je prodajom pripalo 7.350.000 eura, dok je pjevačica posjedovala 51 procenata i ona je postala bogatija za 7.650.000 eura. Oni su, kao manjinski vlasnici, na godišnjem nivou zarađivali oko milion eura od poslovanja “Granda”, pa je pjevačica tako od 2014. do 2019. dobila 4.370.500, a Saša 4.114.482 eura.

Iako su ga pojedini optuživali da produkcija uzima veliki novac, te da pjevači „robuju“ devetogodišnjim ugovorima sa Grandom, Popović je otkrio svoju stranu priče.

– Toliko ima te djece i svako daje neke izjave, mene to toliko ne pogađa. Kada dođu pred finale, njih dvadesetak potpisuje ugovor od devet godina. Svake godine kažem finalistima da je ugovor aktivan samo ako možemo da napravimo nešto od njih. Znači potpisali su ugovor i do tada su radili za nekih sto, sto pedeset eura po nekim klubovima, diskotekama. Onda dolaze u takmičenje i kreće novo poglavlje – započeo je Popović svoju priču i nastavio:

– Znači kažem im, dobit ćete pjesme, reklame, ako uspijemo da vas podignemo na hiljadu eura, dvije to je super i to vrijedi, a ako vidimo da za godinu dana i dalje rade za 150 eura taj ugovor ne vrijedi ništa. Kažemo im da idu pjevaju i rade kao što su i do sada, ali imaju ugovor na devet godina sa nama i uvijek mogu da dođu kod nas kada nešto snime, jer smo mi njihova kuća, pa možda se desi nešto za tri, četiri godine – rekao je Popović za Blic dan koji se emituje upravo na Blic televiziji i prisjetio se Mirze Selimovića.

– Sjećam se Mirze Selimović koji je bio pobjednik. On je dobio jednu, dvije pjesme, ali ništa se značajno nije desilo. Došao je i rekao: „Direktore, šta da radim ja i dalje pjevam za 400, 500 eura“. Ja sam mu rekao: „Ti sam sebi radi tezge. Ako mi budemo imali neki nastup za tebe, mi ćemo ti to zakazati. I bez obzira što imaš ugovor sve su pare tvoje“. Mirza je kasnije napravio veliki uspjeh i sada ima odličnu cijenu – rekao je Popović i otkrio kolika je zarada Granda, a kolika pjevača od nastupa.

– Samo da kažem da u ugovoru stoji 70 posto njima, 30 posto Grandu, ali to je za one pjevače kojima stvarno možemo da podignemo cijenu i mogu da pjevaju za ozbiljne pare – rekao je Saša.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima