back to top

Evroliga izdala saopštenje: Pokreće se zvanična istraga

Veliki skandal trese Evroligu, pošto su se u medijima pojavile ozbiljne optužbe na račun dvojice sudija.

Radi se o poznatim sudijama, Ilijasu Koromilasu iz Grčke i Borisu Rižiku iz Ukrajine optuženi su da su nudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu uoči finala Evrokupa 2021. godine. Finale Evrokupa igralo se između Monaka i Uniksa.

povodom toga na sajtu Evrolige osvanulo je i saopštenje:

-U susret nedavno objavljenoj vesti u brojnim evropskim medijima vezanim za navodni incident u kome je sudija podmićen pred drugi meč finala Evrokupa 2021. godine želeli bismo da objavimo sledeće:

-Integritet Evrolige i njenih sudija zasniva se na moralnim i etičkim principima koji se izuzetno cene, a tu spadaju iskrenost, čast, poštenje i pouzdanost. Evroliga ima striktan protokol kojim prati dešavanja na svim utakmicama i garantuje da se igraju u duhu fer pleja pa samim tim ima nultu toleranciju prema mitu i korupciji. Evroliga pokreće zvaničnu istragu kako bi otkrila šta se desilo i koliko su tačne tvrdnje ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga bude završila, Evroliga će svoju odluku javno saopštiti i pokazati sve pronađene dokaze kao i sprovesti sve mere i sankcije protiv odgovornih učesnika“, stoji u saopštenju.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima