back to top

Exum poručio Amerikancima za Obradovića: Jedinstven je, poznatiji je od igrača

Dante Exum svojedobno je bio jedan od najtalentiranijih Košarkaša na svijetu, izabran je kao peti na draftu, ali nije opravdao očekivanja.

Zbog toga je prije dvije godine došao u Euroligu, gdje je prvo igrao za Barcelonu, da bi nakon sjajne sezone u Partizanu dobio drugu priliku u najjačoj ligi na svijetu.

Sjajno je krenuo u Dallasu, no zaustavila ga je ozljeda. Sada se vratio na plesni podij, a o svom boravku u Europi progovorio je u podcastu “Top Shelf”.

Jako mi se svidjelo vrijeme koje sam proveo u Barceloni. Onda sam odlučio riskirati i otišao sam u srpski Partizan, klub koji je poznat i vodi ga sjajan trener. Nema boljeg od njega, jedinstven je, iskreno. Jako je bitno da sam igrao na poziciji playmakera i napredovao. O tome se mnogo više razmišlja u Europi. Trener u Partizanu imao je nevjerojatne napadačke akcije. Svidio mi se svaki korak tamo, ohrabrilo me to što je on tamo jedan od najpoznatijih trenera, poznatiji je od igračaaustralski branič istaknuo je važnost trenera Partizana, te objasnio:

Šetamo aerodromom, a ljudi se žele slikati s njim, a ne s nama. Mislim da sam učio od njega i bio u takvom okruženju gdje 20.000 navijača pjeva i skandira i oni samo žele da igramo čvrsto i to je najvažnija stvar. Pobijedili ili izgubili, bitno je samo da ostavimo srce za dres koji nosimo, to mi se sviđarekao je Exum.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima