back to top

Fatalna Azra Šabanović i Marko Pjanović, koji su izručeni iz BiH, negirali krivicu za likvidaciju Ranka Eskobara

fatalna azra šabanović i marko pjanović, koji su izručeni iz bih, negirali krivicu za likvidaciju ranka eskobara

Pred Višim sudom u Beogradu održano je pripremno ročište za slučaj ubistva Ranka Radoševića zvanog Ranko Eskobar, koji se dovodio u vezu sa škaljarskim klanom, a u čije ubistvo su umiješani Azra Šabanović I Marko Pjanović iz Bosne i Hercegovine.

Negirao kvalifikaciju teškog ubistva 

Luka Vučetić (26) koji je optužen da je sa Stefanom Zlatanovićem (28) 9. marta prošle godine na benzinskoj pumpi u Rušnju ubio Nikšićanina Ranka Radoševića (53), zvanog Ranko Eskobar, priznao je danas na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu da je učestvovao u likvidaciji, piše Kurir

– Vučetić je priznao izvšrenje krivičnog dela, ali ne i kvalifikaciju teškog ubistva za koje je zaprijećena doživotna kazna zatvora. Zlatanović, koji je označen kao saizvršilac se nije izjasnio o tome da li je kriv ili ne – otkriva izvor Kurira.

Vođa navijača Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović koji je optužen da je Ranka Radoševića namamio da dođe u kafić na benzinskoj pumpi i njegova devojka Azra Šabanović negirali su da su pomagali ubicama.

Početak javnog suđenja, na kom će optuženi imati mogućnost da iznesu detaljnu odbranu, zakazan je za 19. jun.

Zločin se dogodio u jutarnjim satima u kafiću koji se nalazi na pumpi. Prema navodima optužnice, Radošević je došao na pumpu vjerujući da tu treba da se sastane sa čovjekom koji želi od njega da kupi skupocjeni automobi, ali umjesto zainteresovanog kupca u lokal su sa maskama preko lica ušli Zlatanović i Vučetić koji su ga izrešetali, a potom pobjegli.

Kao saučesnici osumnjičenih za likvidaciju označeni su Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Šabanović (22) koji su uhapšeni u BiH i kasnije izručeni Srbiji.

Na mjesto zločina došli kolima

Kobnog dana egzekutori su na mjesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sjedio Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobjegne, ali nije uspio, a Stefan Zlatanović prišao mu je i ovjerio ga hicem u glavu – podsjeća izvor Kurira i dodaje:

– Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobjegli ka automobilu marke “Golf 4 karavan” i odvezli se. Za to vrijeme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu razbježali su se.

fatalna azra šabanović i marko pjanović, koji su izručeni iz bih, negirali krivicu za likvidaciju ranka eskobara
Fatalna Azra Šabanović i Marko Pjanović, koji su izručeni iz BiH, negirali krivicu za likvidaciju Ranka Eskobara

Kamere snimile ubice Eskobara. Kurir

Ubice su, kako se sumnja, nakon egzekucije zapalili automobil na Petlovom brdu, a potom bježe u ranije dogovoren štek-stan u kom su ih pripadnici MUP-a nekoliko dana kasnije uhapsili. Istragom je utvrđeno da je kriminalna grupa imala detaljan plan ubistva, ali i cjelokupnu logistiku kako da zavaraju tragove nakon ubistva. Pjanović i njegova djevojka, kako se sumnja, obezbjedili su egzekutorima automobil koji su koristili u zločinu.

Uloga Marka i Azre

Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila “Golf 8”. Sljedećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi vidio taj “Golf 8” – otkriva sagovornik Kurira ulogu vođe navijača u zločinu i dodaje da se sumnja da je Pjanović kontaktirao Radoševića i devet dana kasnije gdje mu je ugovorio sastanak na pumpi, na kojoj je i ubijen.

– Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Pjanovićem u Kraljevu sa jednog parkinga ukrala “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a Pjanović se dovezao iznajmljenim “Fiat 500”. Ukradeni “Golf 4 karavan” ubice su koristile u zločinu – navodi se.

Osumnjičeni par navodno se potom vratio se na teritoriju BiH, a nekoliko dana nakon zločina uhapšeni su dok su planirali bjekstvo. Azri su lisice na ruke stavljene u studentskom domu, gde je pokušala da dojavi dečku da će i on biti uhapšen.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima