Frajle: Samardžija nam je bila kao obitelj, dok nismo shvatile kako nas iskorištava

Ovih dana medijima se proširila priča o višegodišnjim poslovnim problemima nastalim između članica grupe The Frajle i menadžerice Lidije Samardžije.

Članice Frajli (Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča) Samardžiju su optužile za “zlostavljanje” i “miniranje poslova”, dok Samardžija sve to negira i tvrdi da je sve radila u skladu sa zakonom.

Ovaj “medijski ping-pong” trajao je nekoliko dana, a kako to i inače biva, u jednom se trenutku stvorio svojevrsni “overload” informacijama, što neminovno dovodi do kakofonije u kojoj je teško razaznati ko pije, a ko plaća.

Nakon što su u medije došle i tužbe prošarane člancima zakona, brojna prepucavanja i novi likovi, možda je dobro podsjetiti čitatelje kako je sve ovo započelo?

-Sve je počelo 2020. godine u vrijeme globalne pandemije uzrokovane koronavirusom. S našom do tada menadžericom Lidijom Samardžijom surađivale smo godinama. Kad smo u jednom trenutku inzistirale da dobijemo na uvid sve izvještaje i ugovore o našim nastupima, podaci o finansijama koje smo dobile nisu se poklapali.

Frajle: Samardžija nam je bila kao obitelj, dok nismo shvatile kako nas iskorištava

Shvaćamo da nas je Lidija prevarila, oštetila… Tražimo objašnjenja koja rezultiraju njenim bijesom. Tada prekidamo s njom saradnju. Ubrzo potom saznajemo da je Lidija Samardžija samoinicijativno pripisala svojoj firmi Cepelin Media d.o.o. iz Zagreba vlasništvo nad svim dotadašnjim albumima grupe The Frajle, uključujući i prva dva albuma koja su nastala prije naše saradnje s njom, a što je zapravo danas i predmet spora u sudskim postupcima.

U kojem je trenutku u vašem poslovnom odnosu sve pošlo po zlu?

-Kada smo saznale što sve Lidija Samardžija radi bez našeg znanja i dopuštenja, kada smo shvatile koliko smo oštećene, bile smo šokirane njezinim postupcima, tražile smo hitan prekid suradnje. Tada počinju maltretiranje i prijetnje. Lidija nam poručuje da su Frajle bez nje nitko i ništa, da će nas maknuti sa scene iz osvete, zatvoriti nam sva vrata, gdje god može.

Lidija Samardžija tvrdi da je Cepelin Media legalni nositelj prava. Kako je došlo do toga da ta prava iznenada i/ili bez vašeg znanja prijeđu na nju?

-Gospođa Samardžija nema naša tri potpisa, Jelene i Nevene Buče i Nataše Mihajlović, kao ni našu suglasnost, pristanak i odobrenje za takvo nešto, zato je i tužena! Naša odvjetnica Vanja Jurić predala je kaznenu prijavu nadležnim organima. Vi za kaznenu prijavu morate imati ozbiljne dokaze, i to po više osnova: zlouporaba povjerenja, prevara u gospodarskom poslovanju, utaja i povreda drugih autorskih srodnih prava.

Gospođa Samardžija jako blisko i dalje sarađuje sa svim muzičkim institucijama u Hrvatskoj, ona je i član Udruge menadžera, bliska s institucijama za autorska prava i zaštitu umjetnika. Kakav paradoks!

-Naša bivša menadžerica nas je pokrala, to je sad već svima jasna činjenica, a mi samo tražimo da nam se vrati ono što nam je ukradeno. Smatramo da mora prestati maltretiranje nas i naših saradnika.

(Express/Index.hr)

Frajle: Samardžija nam je bila kao obitelj, dok nismo shvatile kako nas iskorištava Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima