back to top

Francuski tiktoker u Sarajevu: Omiljeni sport kod nas se zove “haj na kafu”


Francuska tiktokerica po imenu Amy trenutno živi u Sarajevu, a nedavno je na društvenim mrežama otkrila koji je omiljeni “sport” ljudi na ovim prostorima, a to nisu fudbal ili košarka.

Svoju bosanskohercegovačku svakodnevicu Amy često dijeli sa svojim pratiteljima, a ovoga puta iznenadila ju je jedna svakodnevica ovdašnjih ljudi.

Riječ je o ritualu “ispijanja kave” koji je Amy nazvala sportom.

– Upravo sam otkrio jedan novi sport i da budem iskren, to je regionalni sport broj jedan na Balkanu. Zaboravite na košarku ili nogomet, jer ovaj sport se zove “napušen za kavu”. Šalu na stranu, ali ovo postaje i moj omiljeni sport – rekla je na početku svog videa.

Zanimljiva je i činjenica da se za spoj na kavi ne treba dodatno pripremati, već da je dovoljno nekome samo poslati poruku da želite na kavu.

– Samo pozoveš nekoga van. Ne morate ni planirati, samo napišete “Idemo na kavu”. Naći ćeš nekoga da ode s tobom na kavu ili možeš sama – objasnila je Francuskinja.

Svojim pratiteljima je objasnila da ovdje na svakih 100 metara možete naći kafić, a ljubiteljima kafe preporučila je da dođu u BiH, jer osim što ima puno mjesta za popiti kafu, ona je i mnogo jeftinija nego u Parizu i drugim mjestima gdje je živjela.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima