Frizura za svaki dan: Napravite savršene lokne bez izlaganja kose visokim temperaturama

frizura za svaki dan: napravite savršene lokne bez izlaganja kose visokim temperaturama

Ova genijalna metoda uvijanja kose je jako jednostavna, a žene na društvenim mrežama su poludjele za njom. Napravite savršene lokne bez fena, pegle ili figara uz pomoć samo jedne stvari koje imate u kući – a to su upravo čarape. Kako stilizovati kosu čarapama – pitaju se mnogi, od kada je ovaj „uradi sama“ trend preplavio mreže.

Naime, mnoge djevojke na “TikToku” uspjevaju savršeno stilizovati kosu i to bez suvišnog izlaganja visokim temperaturama preparata za stilizaciju, a sve što im je potrebno je samo par čarapa.

Čistu i prosušenu kosu podijeliti u dva jednaka repa. Prvi skloniti, dok drugi omotavate čvrsto oko čarape, prislonivši njen kraj na korijen svoje kose. Zatim uvijajte kosu čvrsto oko čarape dok ne uvijete cijeli pramen. Potom rep omotajte u punđicu i uvucite je u čarapu, kao na snimku.

@kennarwood Replying to @hallemaltarich I hope this helps!! Let me know if you guys have questions! I did not come up with this, I saw a repost of it that someone made 🙂 #heatlesscurls #heatlesssockcurls #heatlesscurlstutorial ♬ original sound – Kenna McClellan

Isti postupak ponovite i sa drugim repom, a zatim prespavajte.

 

Kada ujutru skinete čarape i pustite kosu, iznenadiće vas da imate lokne kao da ste upravo napustili frizerski salon, a da pritom kosu niste izlagali štetnim uticajima.

The post Frizura za svaki dan: Napravite savršene lokne bez izlaganja kose visokim temperaturama appeared first on Azra Magazin.


azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima