FUP HAPSIO DANAS U HERCEGOVINI: PRONAĐEN AMFETAMIN I CANNABIS

fup hapsio danas u hercegovini: pronađen amfetamin i cannabis

U sklopu navedenih aktivnosti, provedena je operativna akcija „JULI II“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi osobe, kuće i motornog vozila,  te je tom prilikom uhapšena osoba iz Mostar inicijala E.K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađene su određene količina bijele praškaste NN materije i suhe zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne drogu „Amfetamin“ i „Cannabis“.

fup hapsio danas u hercegovini: pronađen amfetamin i cannabis
FUP HAPSIO DANAS U HERCEGOVINI: PRONAĐEN AMFETAMIN I CANNABIS

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Mostara tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu „Amfetamin“ i „Cannabis“ koju je sa namjerom stavljanja u promet držao u kući u kojoj boravi, te su prilikom pretresanja pored opojne droge pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

(MUP HNK/ I.S.)

The post FUP HAPSIO DANAS U HERCEGOVINI: PRONAĐEN AMFETAMIN I CANNABIS first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima