back to top

Hankine hitove su prepjevale Ceca, Zorica, Merima: Hari Mata Hari me bukvalno pokrao

Hanka Paldum, otkako se pojavila na sceni prije više decenija, važi za jednu od najboljih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije. Tokom svoje karijere redala je hitove, sarađivala sa najvećim muzičkim imenima, a neke od njenih pjesama prepjevale su njene kolege.

Njene najveće hitove i to u godinama rata u BiH, kada je ona boravila u opkoljenom Sarajevu, prepjevale su Ceca, Suzana Jovanović i Merima Njegomir, a nešto ranije i Zorica Brunclik je snimila pjesmu „Avlije, avlije“. Prije dvadesetak godina Ceca i Aca Lukas su joj presnimili potpuno novu pjesmu „Crni snijeg“, koju je ona snimila u duetu sa Harijem Mata Harijem.

-Tu sam pjesmu snimila na mom prvom poslijeratnom albumu. Naravno, sve sam Hariju uredno platila. I to podosta eura sam mu iskeširala. Iskreno, bila sam iznenađena kada sam ubrzo po izlasku mog CD-a čula da su je snimili Ceca i Aca Lukas.

Tada sam pokušavala kontaktirati Harija kako bih ga pitala od kud se ta pjesma našla kod njih. Hari mi se dugo nije javljao i shvatila sam da je on počinio grijeh prema meni! Prevario me, pokrao. Tek mi je nakon dužeg vremena priznao da je Ceca čula tu pjesmu kod Marine Tucaković, dalje, pretpostavljate koji je scenario. I ona mu je sigurno, platila – kazuje Hanka.

Hankine hitove su prepjevale Ceca, Zorica, Merima: Hari Mata Hari me bukvalno pokrao

U ratnim godinama Ceca je snimila još dvije njene pjesme. A onda su je pokrale Suzana Jovanović, Merima Njegomir…

-Moji veliki hitovi “Voljela sam voljela” i “Ja te volim od ljubavi sva gorim” su se našle kod Cece, “Pamtim još”, kod Merime Njegomir, “Nema kajanja” kod Suzane Jovanović, “Zbog tebe”, “Crne kose”, ma više ne znam ko je sve snimao i prisvajao moje pjesme.

-Ali, nema veze. Svaka ptica svojim glasom pjeva. Pretpostavljam da su one te pjesme ponovo otkupile od kompozitora Milića Vukašinoića, Miše Markovića, Miodraga M. Ilića. Mene niko od njih nije kontaktirao – kaže Hanka. 

Hankine hitove su prepjevale Ceca, Zorica, Merima: Hari Mata Hari me bukvalno pokrao Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima