back to top

Ivinih milijun maraka već se troši na infrastrukturu sela Vranci – flash.ba

Prije dva dana posjetili smo selo Vranci kod Kreševa, kojem je njihov mještanin Ivo Medić donirao milijun konvertibilnih maraka kako bi se uredila kanalizacija, izgradio pročistač, proširila cesta i postavio novi asfalt. Mještani su oduševljeni Ivinim potezom za koji su doznali tek nakon njegove smrti. Na papiru A-4 je napisao da svom selu poklanja 1,2 milijuna KM za opće dobro. Radovi su u tijeku i odvijaju se bez problema. Za tri mjeseca Vranci, koji se nalaze na listi među 14 najljepših sela u Bosni i Hercegovini, dobit će sve ono što je pokojni Ivić, kako su ga zvali i pisao. Ivo Medić sam je financirao uličnu rasvjetu u selu Vranci, a na svom je grobu još za života napisao zanimljiv epitaf.

– Nema više ni proljeća ni ljeta. Jesen i zima. Dobri ljudi moraju umrijeti. Ali smrt im ne može oduzeti imena i uspomenu na njih”.

Silvana Matos jedno je vrijeme bila susjeda poginulog Ivića.

Silvana Matoš

– Sjećam se našeg Ivića koji je za mene bio dobar čovjek. Tko bi svom selu dao milijun maraka za infrastrukturu? To mogu samo plemeniti ljudi”, dodaje Silvana, koja je Ivu znala počastiti i ručkom.

-Ono što smo pripremile za mamu nosile smo i Ivicu, kako smo ga zvale”, kaže Silvana za Flash.ba.

Imali smo priliku razgovarati i s Franom Pravdićem, čovjekom koji je Franu često svojim taksijem vozio od Kreševa do Vranca.

ivinih milijun maraka već se troši na infrastrukturu sela vranci - flash.ba
Frano Pravdić taksi prijevoznik

– Mogao je živjeti kao lord i štedio je iz svojih usta. Kada bi došao iz Njemačke na godišnji odmor, pa se nađemo u restoranu, čim konobar krene prema njemu da ga pita što želi, on odgovara: “nemojte dolaziti, donesite najjeftinije”. Ali ipak je humana osoba jer je donirao novac za opće dobro. Gore u Vrancima se širi cesta, radi se kanalizacija, bit će i novi asfalt, a sve zahvaljujući Ivi”, dodaje Frano.

Više pogledajte u video reportaži iz Kreševa, odnosno sela Vranci.

Tekst i foto: Srećko Stipović

ivinih milijun maraka već se troši na infrastrukturu sela vranci - flash.ba
radovi se odvijaju bez poteškoća

tntportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima