back to top

IZGLEDA SJAJNO NA PRAGU PETE DECENIJE: Lejla Filipović mami uzdahe u kupaćem kostimu

Bivša Miss Hrvatske Lejla Filipović i njen suprug, poznati glumac i voditelj Tarik Filipović, još uvijek se ne žele oprostiti od ljeta pa ovih dana uživaju u Istri.

Lejla je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj pozira u jednodijelnom kupaćem kostimu i kratkim hlačicama. “Uživaj u trenutku”, kratko je napisala uz objavu, a mnogi pratitelji pohvalili su njen besprijekoran izgled i u 46. godini života.

Inače, Lejla je titulu Miss Hrvatske ponijela 1998. godine. Tada se dogodio skandal koji se pamti i 25 godina kasnije. Lejlu su proglasili misicom, a dan kasnije oduzeta joj je titula.

Tada je navedeno kako je zbog utvrđenih nepravilnosti u radu Ocjenjivačkog suda i činjenici da je jedan glasački listić bio neregularno popunjen, Direkcija izbora za Miss Hrvatske donijela odluku poništiti izbor Lejle Šehović za Miss Hrvatske te umjesto nje proglasiti Ivanu Petković, djevojku koja je prema njihovom mišljenju dobila najveći broj glasova čitatelja dnevnih listova i TV gledatelja.

To je sve tako obrazložio direktor izbora za miss Milan Šećković na konferenciji za medije. Međutim, Lejla Šehović je ubrzo sazvala svoju konferenciju za medije gdje je ispričala da joj je titula oduzeta jer je muslimanske vjeroispovijesti.

-Krunu mi mogu oduzeti samo fizički! Stvar je u mom imenu i prezimenu. Nakon ovakvih skandala ne znam koja će majka pustiti svoju kćer da se kandidira na izbor za najljepšu djevojku. Milan Šećković očito ima svoje razloge koje sada ne želim navoditi. Na ovaj izbor prijavila sam se unatoč svojoj muslimanskoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske u kojoj živim 22 godine, misleći da je to bio izbor za ljepotu. Sada vidim da to nije tako i ako ova Direkcija i dalje ostane na izboru za Miss Hrvatske, svim djevojkama bih poručila da ubuduće ne navode svoje mjere, nego nacionalnost i vjersko opredjeljenje. Ako mi se pokuša oduzeti titula, pronaći ću advokata i tužiti Direkciju predsjedniku Republike i saborskom Odboru za ljudska prava, rekla je tada Lejla.

IZGLEDA SJAJNO NA PRAGU PETE DECENIJE: Lejla Filipović mami uzdahe u kupaćem kostimu

Priča je završila tako što Lejli na kraju nisu oduzeli ni krunu ni titulu te je predstavljala Hrvatsku na izboru 1998. godine.

IZGLEDA SJAJNO NA PRAGU PETE DECENIJE: Lejla Filipović mami uzdahe u kupaćem kostimu Express.


express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima