back to top

Izjave pred utakmicu XXVI kola Prve lige FBiH!

Crno-crveni će u subotu, 18.05.2024. godine, odigrati utakmicu XXVI kola Prve lige FBiH sa ekipom Slobode iz Tuzle. Utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom od 17:00 sati.

Pred utakmicu u Tuzli, svoje izjave su dali šef stručnog štaba Dario Damjanović i član prvog tima Čelika Mahir Mehić.

,,Prije svega bih rekao da je atmosfera u ekipi odlična te smo svi spremni da damo maksimum kako bi došli do pozitivnog rezultata. Očekujem jedno pravu premijerligašku utakmicu prije svega. Domaći su prvi na tabeli, još uvijek nisu osigurali ulazak u elitni rang takmičenja, a na nama je da se pokažemo u što boljem izdanju, posebno mlađi igrači koji su željni dokazivanja te je dobro što će odigrati ovakvu utakmicu. Poznajem dosta igrača iz redova Slobode, ima tu dosta mojih prijatelja sa kojima sam dijelio svlačionicu kao što su Dilaver, Kalesić, Vulić i ostali. Još bih dodao, srce na teren, svi kao jedan i uz naše Robijaše možemo doći do pozitivnog rezultata”, izjavio je član prvog tima Mahir Mehić.

,,Poštujemo Slobodu i bodove koje su uzeli kako kući, tako i na strani, mislim da su samo šest golova primili na domaćem terenu, znači da imaju jaku odbranu i dobar napad. Sloboda je ekipa koja zaslužuje prvo mjesto definitivno, a ono što smo primijetili da je situacija u ekipi sa igračima do 21. godine dosta teška. Sa druge strane, mi taj problem nemamo, bez obzira što nam fali par igrača, tu su nam sa iskustvom Horić i Isaković koji prenose dosta znanja i iskustva. Očekujem jedno ravnopravnu borbu te se nadam da treći faktor neće uticati na utakmicu i konačan ishod. Volio bih da svi uživaju u nogometu jer sastaju se dva premijerligaška kluba”, izjavio je šef stručnog štaba Dario Damjanović.

Utakmicu će prenositi uživo MYTV sa početkom od 17:00 sati.

𝐃𝐨𝐥𝐚𝐳𝐚𝐤 𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐧𝐨𝐣 𝐫𝐞ž𝐢𝐣𝐢 𝐬𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐧𝐢𝐦 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐦𝐚 ć𝐞 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐨𝐠𝐨 𝐳𝐚𝐛𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧! Shodno tome, navijačka grupa Robijaši Zenica organizuje prevoz te vrši uplate za isti.
Uplatu i rezervaciju prevoza možete izvršiti u Clubu Bonobo (ex Club 072) danas i sutra u periodu od 19:00 – 21:00.
Svjesni smo da ova odluka neće uticati na veliki broj navijača koji su najavili svoj dolazak na stadion Tušanj te da će naš klub imati jos veću podršku na subotnjoj utakmici.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima