back to top

IZRAELCI SE ČUDILI: Evo zašto ALBA unatoč lošim rezultatima ima EL licencu

Košarkaši Albe u nastavku sezone Eurolige doživjeli su uvjerljiv poraz od Maccabija.

Posljednji su na tablici sa po pet pobjeda, kao i Aswell. Samim time nisu konkurentni, a dobivaju podršku čelnika Eurolige i A licencu.

To je potaknulo izraelske medije da se pozabave ovom temom. Novinar Tomer Givati ​​u tekstu za portal Israelhayomnavodi da je prvenstveno ekonomske prirode.

Euroliga kao privatna tvrtka djeluje s ciljem maksimiziranja profita u budućnosti generiranjem prihoda kroz glavna tržišta diljem Europe.Alba Berlin, kao najveći klub u glavnom gradu Njemačke, igra u velikoj i prestižnoj dvorani sa 16.000 sjedećih mjesta, čime ostvaruje prihode za tvrtku koja želi imati udio u središnjim tržištima Europe, pa ne može odustati od njemačkog , stoji u tekstu.

Također, u ovoj analizi se objašnjava da prihod od ulaznica ostaje klubu, ali Alba, kao jedan od nositelja A licence, dio novca daje Euroligi za sponzorske ugovore i TV prava. Iako je riječ o klubu koji ima drugi najmanji proračun u natjecanju s 15 milijuna eura, piše Izraelac Hayom.

Srbiju ove godine u Euroligi predstavljaju vječiti rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan. Crno-bijeli su blizu plasmana u uigravanje, a Zvezda još nije potrošila sve teoretske šanse. Već se zna pod kojim uvjetima momčadi može biti oduzeta licenca za Euroligu, a u slučaju Albatrosa to je da tri puta zaredom završavaju na posljednjem mjestu na tablici Eurolige.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima