Jako brze i jako ukusne: Makarone sa piletinom i četiri vrste sira

Potrebno je:

300-400 g pilećeg bijelog mesa

1 glavica crvenog luka

2 čaše kisele pavlake sa 12% m.m.

po potrebi maslinovog ulja

1 kesa (400 g) testenine

malo bibera

malo začina za piletinu

malo začina za souvlaki

po ukusu so

2 kašike susama

1 šolja kukuruza

1 kesica piletine sa 4 vrste sira

Priprema

U šerpcicu sipati malo maslinovog ulja i upržiti crveni luk sitno sasjeckan sa dodatkom soli. Na pola prženja dodati na kockice sasjeckanu piletinu i začine. Kada meso pusti malo vodu dodati kukuruz i dinstati dok se sve ne ukrčka. Tjesteninu posebno skuvati. U činiju pomješati kiselu pavlaku i kesicu za piletinu sa 4 vrste sira. U tepsiju izručiti ocjeđenu tjesteninu, pa dodati pripremljenu smjesu sa piletinom. Preliti pripremljenom pavlakom i sve promješati. Posuti prepečenim susamom i blago promješati da se sve izjednači. Staviti u zagrijanu rernu na 250 C da se malo zapeče.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima