back to top

Jesenje stilske greške koje treba da izbjegavamo: Važno pravilo biranja mantila

Modni stručnjaci često govore o savjetima koji mogu poboljšati ili nadograditi izgled.

Međutim, postoje i neke stilske greške koje nehotice možete napraviti i koje će vašoj odjeći uskratiti eleganciju. O kojim greškama je riječ i kako ih izbjeći?

Dotrajali modni aksesoari

Jedan od najvažnijih modnih savjeta koji slijede žene od stila je pažnja koju posvećuju odabiru modnih dodataka. Torba i cipele koje upotpunjuju vaš stajling ne smiju biti oštećene jer će degradirati vaš izgled.

Oversized odjeća

Jesen je vrijeme kada počinjemo da investiramo u komade ležernog kroja ili oversized odjeću, koja definitivno daje nepretencioznu i kul notu našem izgledu. Stilska zamka koju treba da izbjegnete je da uopšte ne naglašavate svoju figuru. Naprotiv, ako kombinujete predimenzioniranu jaknu sa farmerkama ili naglasite donji dio preko široke košulje, rezultat će biti laskaviji.

Ne ulažete u komade koji vam dobro pristaju

Naravno, nije tako lako kreirati kolekciju koja se sastoji od odjeće koja savršeno odgovara vašim proporcijama. Međutim, postoje neki specifični i uglavnom bezvremenski komadi u koje vrijedi ulagati. Jedan od njih je odjelo po mjeri. 

Koje trendove vrijedi pratiti

Naravno, modni trendovi često izazivaju toliko uzbuđenja da možemo biti dezorijentisani. To znači da možemo usvojiti neke od njih koje nam ne pristaju u potpunosti ili za koje ne znamo kako da ih uklopimo u naš autfit. Tipičan primjer su trendovi boja kao što je crvena koja je u vrhu ove sezone. Potrebno je vrijeme i pokušaji dok ne pronađete ton koji najbolje odgovara vašoj koži i estetici. Definitivno je vrijedno uraditi neko testiranje prije nego što odbacite trend, ali u slučaju da se ne osećate prijatno sa određenim trendom, svakako ga odbacite.

Pogrešan izbor mantila

Kada su u pitanju trenč mantili, najčešći izbor koji većina žena bira je bež. Međutim, ako namjeravate da kreirate izgled koji će vas pratiti od jutra do mraka, a da se ne vraćate kući da biste promjenili autfit, poželjno je da nosite trenč kaput tamne nijanse poput crne ili tamnoplave. Bež kaput je idealan za jutarnje ili ležerne prilike uopšte, dok je tamni pogodan za dnevne, ali i večernje izlaske.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima