back to top

Kako danas izgledaju i čime se bave djeca Michaela Jacksona: Krenuli su različitim putevima

Michael Jackson, jedan od najpoznatijih muzičara 20. stoljeća preminuo je u junu 2009. godine, no njegovo ime i muzička ostavština nikad neće biti zaboravljeni. Osim veličanstvenog stvaralaštva, iza sebe je ostavio troje potomaka.

Kćerka kralja popa, Paris, 29. avgusta odala je počast pokojnom ocu na dan kada bi bio njegov 65. rođendan. U snimci objavljenoj na svom Instagramu, otkrila je da Michael Jackson nije volio slaviti rođendane dok je bio živ, ali je priznala da osjeća pritisak njegovih fanova da obilježi taj datum na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Jackson (@princejackson)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Jackson (@princejackson)

Njeno javljanje potaklo je mnoge da se zapitaju čime se Paris i njena braća sada bave i kako uopšte izgledaju.

Kada se s djecom pojavljivao u javnosti, Jackson bi im uvijek prekrivao lica i godinama javnost nije znala kako izgledaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Jackson (@princejackson)

Prvo dijete Michaela Jacksona bio je Prince, pravim imenom Michael Joseph Jackson Jr., rođen 13. februara 1997. godine. Majka mu je pjevačeva druga supruga Debbie Rowe, s kojom je bio u braku od 1996. do 2000. godine, a kumovi su mu također iz showbusinessa, glumci Macaulay Culkin i Elizabeth Taylor. Kada mu se rodio sin, pjevač je izjavio da se osjeća ‘nepojmljivo blagoslovljenim’. Također se zakleo da njegov sin neće imati isti ‘javni odgoj’ poput njega.

-Molim vas, poštujte naše želje i dajte mom sinu njegovu privatnost, rekao je.

Prince je diplomirao poslovnu administraciju na Univerzitetu Loyola Marymount 2019. Do tada se razvio u zaljubljenika u motocikle s kanalom na YouTubeu posvećenim toj strasti. Dok je bio student, on i njegov prijatelj osnovali su dobrotvornu organizaciju Heal Los Angeles, koja se 2020. udružila sa službom za dostavu obroka kako bi podijelila hranu onima kojima je to potrebno u jeku pandemije covida.

Na 40. godišnjicu ‘Thrillera’, u oktobru 2022., Prince je za People izjavio:

„Svaki dan mislim na njega. Ono što mi najviše nedostaje su njegove ruke. Imao je jako snažne i velike ruke, ali nježne.“

Prince je već godinama u sretnoj vezi, a često na društvenim mrežama dijeli fotografije s djevojkom s putovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Jackson (@princejackson)

Michael i Debbie također su dobili kćerku, Paris-Michael Katherine Jackson, 3. aprila 1998., nazvanu po gradu u kojem je začeta. Nakon što su se rastali, pjevač je dobio puno starateljstvo nad kćerkom i sinom. Djeca su odrasla na njegovom ranču Neverland, a nakon očeve smrti otišli su živjeti s bakom Katherine Jackson, po kojoj je Paris dobila srednje ime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝚙𝚔 (@parisjackson)

Kćerka pop ikone prošla je kroz nekoliko vrlo teških životnih borbi nakon očeve smrti 2009., kada je imala samo 11 godina. Priznala je da si je više puta pokušala oduzeti život do 15. godine. Svjetske naslovnice punila je navodima o mentalnim bolestima te problemima s alkoholom i drogom. Paris je obnovila svoj odnos s majkom dok je odrastala.

Ima više od 50 tetovaža po tijelu, od kojih je dvije posvetila bratu, dok je njih čak devet napravila u spomen na pokojnog oca. Iako joj je ostavio bogatstvo, želi sama ostvariti svoju karijeru modela, muzičarke i glumice. Godine 2020. objavila je solo album pod nazivom ‘Wilted’, a pojavila se u seriji ‘American Horror Story’ 2021. i tinejdžerskoj komediji ‘Sex Appeal’ 2022. Nedavno je objavila singl ‘Hit Your Knees’.

Najmlađe od Jacksonove djece, Bigi, rođeno je pomoću anonimne surogat-majke 2002. godine i njegov život je daleko privatniji od života brata i sestre. Rođen je kao princ Michael Jackson II, ali je bio poznat kao Blanket, a ime je promijenio u Bigi 2015. godine. Premda ga je javnost upoznala kada je imao samo devet mjeseci, kada ga je otac pokazao s balkona hotela u Berlinu u kojem je boravio i pred okupljenima mahao njime, zazire od medija i nema otvorene profile na društvenim mrežama.

kako danas izgledaju i čime se bave djeca michaela jacksona: krenuli su različitim putevima

S 19 godina Bigi je dao intervju za ITV-jevu emisiju ‘Good Morning Britain’, kada je govorio o potrebi djelovanja u vezi s klimatskim promjenama, kao i o nasljeđu svog oca. Pojavio se u istoj emisiji godinu kasnije, opisujući koliko su Michaelova djeca bliska.

kako danas izgledaju i čime se bave djeca michaela jacksona: krenuli su različitim putevima

„U ovom trenutku našeg života ne čini se da postoji hijerarhija tipa ‘ja sam stariji brat’. Svi smo mi braća i sestre i nekako smo svi na istoj razini.“

Informacije o njemu došle su ili putem njegove porodice ili putem vijesti. U martu 2020. Today je izvijestio da je Bigi kupio kuću u Calabasasu u Kaliforniji, vrijednu 2,6 miliona dolara.

Troje pjevačeve djece, premda su odrasli ljudi i ne žive zajedno, i dalje su bliski te ne propuštaju jedni drugima čestitati rođendane i druge važne datume.

Kako danas izgledaju i čime se bave djeca Michaela Jacksona: Krenuli su različitim putevima Azra Magazin.


azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima