back to top

KAKO SE PRAVI PUTER PILETINA Najmekše meso po receptu poznatog kuvara

Sastojci:

300 g bijelog mesa
1 kašika paste od bijelog luka
1 kašika paste od đumbira (može i rendani đumbir)
1 kašika ljute crvene paprike

Za sos:
500 g paradajza
1 crni luk
1 kašika paste od bijelog luka
50 g indijskog oraha
1/2 kašičice garam masale
4 kašike šećera
2 kašike slatke paprike u prahu
5 kašika putera
3 kašike pavlake za kuvanje
2 kašike balzamika
1,5 kašika sirćeta

Recept za najmekšu puter piletinu:

Isjecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, pa dodajte pastu od bijelog luka i đumbira. Dobro sjedinite sastojke, pa ostavite da se marinira nekih 20 minuta. U tavi zagrijte malo ulja, pa propržite piletinu, a onda je izvadite. U istu tavu dodajte sjeckani crni luk, puter i kada luk omekša dodajte krupno sječeni paradajz i indijski orah. Sipajte malo vode i pastu od bijelog luka, pa posolite. Promiješajte, a zatim sipajte sirće, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Opet promiješajte i poklopite, pa krčkajte nekih 15-20 minuta. Lijepo sjedinite blenderom, pa dodajte puter, piletinu i pavlaku za kuvanje. Krčkajte još 5-7 minuta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima