back to top

Kako uštedjeti novac u 2024. prema vašem znaku: Neki će trebati pomoć i mudrost

kako uštedjeti novac u 2024. prema vašem znaku: neki će trebati pomoć i mudrost

Financijski i astro stručnjaci slažu se da o troškovima treba razmišljati unaprijed, a početak proljeća posebno je važno vrijeme s astro gledišta.

Ako je vjerovati zvijezdama i astrolozima, postoje određene metode štednje koje su učinkovite za svaki horoskopski znak pojedinačno.

Evo najboljeg savjeta za štednju za svaki horoskopski znak.

Ovan

Pravilo od 30 dana

Strpljenje općenito nije vaša jača strana, ali promišljenost i suzdržanost mogu vam pomoći da uštedite novac i razlikujete stvarnu potrebu od privremene želje.

Ako razmišljate o kupnji nečega što vam nije potrebno za svakodnevno funkcioniranje, zapišite to i odložite popis na 30 dana.

Ako za to vrijeme sve zaboravite ili ustanovite da vam ne treba, uštedjet ćete novac i zadržati kontrolu nad svojim financijama.

Bik

Jedan dan u tjednu – nula potrošnje

Često znate kako čisto trošiti kako biste zadovoljili svoje hirove, stoga je preporučljiv izazov odvojiti jedan dan u tjednu za nultu potrošnju.

Svakako ćete morati planirati unaprijed, posebno za pripremu hrane, ali pokušajte ne potrošiti ni novčića cijeli dan. Pokušajte se sabrati i vidjeti koliko zadovoljstva možete dobiti od onoga što već imate.

Blizanci

Poseban štedni račun

Ovisno o vašoj osobnosti, možda ne bi bila loša ideja da razmislite o tome da vaš štedni račun bude potpuno odvojen od vašeg tekućeg računa.

Na taj način ćete si postaviti jasne granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda i nešto uštedite.

Rak

Naručite namirnice online

Rakovi često znaju svoje emocije utapati u hrani i tako trošiti novac na sve i svašta, iako za tim možda i nema tolike potrebe. Mnogi Rakovi vole ugoditi sebi i drugima pripremanjem obroka, a online naručivanje namirnica vam to i dalje omogućuje, ali uz bolju kontrolu budžeta.

Uz uštedu vremena i energije, predbilježba putem interneta umjesto u trgovini štedi vas iskušenja da u svoju košaricu dodate više nego što vam je potrebno.

Lav

Mjesečni džeparac

Možda se čini neobičnim, ali ako jednom mjesečno odvojite određeni iznos za malu želju, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu.

Zauzdajte impulzivnu kupnju i uštedite za ono što će vam stvarno trebati.

Djevica

Stvorite vlastiti princip

Djevice su spremnije od bilo kojeg drugog znaka ovladati nekom vještinom i ne platiti nekom drugom da to učini umjesto njih.

Od udžbenika za poboljšanje doma do savjeta za šivanje, lako možete raditi bilo što i istovremeno uštedjeti novac.

Vaga

Pomoć od prijatelja

Možete se osloniti na svoj instinkt za dijeljenje i trgovinu s drugima i izraditi plan odgovornosti za štednju. Pronađite nekoga kome vjerujete ili stručnjaka i s njim napravite plan potrošnje.

Vage općenito nisu sklone sukobima, pa neće biti problema ni ako vas ta osoba u nekom trenutku upozori da prelazite granicu.

Škorpion

Pravilo 50/15/5

Mnogi financijski stručnjaci za Škorpione preporučuju jednostavnu strategiju raspodjele i planiranja prihoda – 50 posto novca potrošite na potrepštine, pokušajte uštedjeti 15 posto, a pet posto ostavite za hitne, neplanirane troškove.

Preostalih 30 posto možete potrošiti na što god želite.

Strijelac

Racionalno planirajte svoje troškove

Volite putovati i za to vrijeme pronaći nekoga tko će se za novac brinuti o vašem ljubimcu? Razmislite o povoljnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi.

Oslonite se na pomoć prijatelja ili susjeda ili drugačije organizirajte svoje planove.

Jarac

Razmislite o kupovini na drugačiji način

Jarci vole lijepe stvari, vjeruju da se dobre stvari kupuju jednom i zadnji put.

Ali također možete potrošiti manje i uštedjeti novac ako tražite lijep i zanimljiv komad na, recimo, buvljaku ili u antikvarijatu.

Vodenjak

Racionalna potrošnja

Ne bi bilo loše da Vodenjaci više obrate pažnju na savjete stručnjaka koji ističu male trikove kojima mogu uštedjeti mnogo novca. Primjerice, male kućanske aparate koje ne koristite stalno isključite kada vam nisu potrebni.

Dakle, s nekoliko malih promjena možete postići velike rezultate.

Riba

Tuđi primjer

Dobar je savjet da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su svojim primjerom već pokazali kako se bez puno truda može uštedjeti.

Uvijek poput spužve upijate tuđe primjere i tako ćete brzo savladati osnovne trikove, koji će vam pomoći da manje trošite.

Izvor: Teklić.hr

Novčani horoskop za svibanj 2024.: Bik dobiva potporu za projekte, Lav blokira Saturna, a Vodenjak se drži proračuna


luftika.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima