back to top

Kevin Costner dobio sudsku bitku s bivšom suprugom: Otkriveno koliko je mjesečno trošila samo na odjeću

Razvod Kevina Costnera od druge supruge Christine Baumgartner doveo je par pred sud zbog iznosa alimentacije, a nakon dva dana saslušanja presuđeno je u glumčevu korist.

Kevin Costner nakon što je sudac presudio u njegov korist, izjavio je kako smatra da u ovom slučaju ‘nema pobjednika’.

-Znate, kad imate tako dug život s nekim, nema pobjednika… a to je ta velika, luda stvar koja se zove život i kako se tako brzo raspetljava. Jedne minute osjećaš se kao da si na vrhu svijeta, a onda shvatiš koliko si si ranjiv, izjavio je glumac nakon parnice.

Što se tiče njegova suroditeljskog plana s Christine Baumgartner, Costner je siguran da će se već dogovoriti.

-Ona je nevjerojatna mama. Smislit ćemo nešto i podijeliti se. Upravo se sada moramo na neki način oporaviti, rekao je glumac nakon drugog bračnog kraha, koji već mjesecima puni medijske stupce.

kevin costner dobio sudsku bitku s bivšom suprugom: otkriveno koliko je mjesečno trošila samo na odjeću

Sudac je presudio da Costnerova mjesečna alimentacija ipak neće biti povećana kao što je tražila njegova bivša supruga. Glumac će mjesečno isplaćivati 63.209 dolara za izdržavanje djece, što je mnogo manje od iznosa koji je ona tražila. Baumgartner je naime privremeno, na saslušanju u julu, dodijeljeno 129.755 dolara mjesečne pomoći za njihovo troje djece i to nakon što je isprva tražila 248.000 dolara. Costner je tada ponudio 51.000 dolara. Zbog nemogućnosti dogovora par je završio na sudskom saslušanju, a uoči kojeg je Baumgartner malo korigirala traženi iznos na 175.057 dolara mjesečno za alimentaciju.

Costner ne krije da je njegov svijet ‘uzdrman’ razvodom.

-Dakle, postoji nekoliko stvari koje moram učiniti s ovom seizmičkom promjenom. Postoji nekoliko obaveza od kojih ne mogu pobjeći. Uglavnom moram smisliti kako provesti više vremena s djecom i pomoći im da prođu kroz ovo…provesti malo vremena sa sobom, izjavio je glumac.

Costner je na sudu objasnio zašto je par uopšte sklopio predbračni brak, rekavši da ne želi biti ‘uništen’ kao što je bio slučaj s prethodnim brakom.

„Posljednje što sam želio bilo je da se ne mogu vratiti kući sa svojom djecom. Sklopili smo stoga predbračni ugovor. Sada me najviše brine to što mi sud naređuje da plaćam alimentaciju toliku da ostanem bez gotovine.“

Također je svjedočio o svojim finansijama, ali činilo se da uglavnom nije bio svjestan koliko novca zarađuje ni koliko troši. Govorio je i o danu kada ga je supruga napustila prisjećajući se dokumenata koje je dobio od računovođe o svojim finansijskim brojkama. Par se naime razišao 11. aprila nakon 18 godina braka u kojem su dobili troje djece.

Costner je priznao da ga je njegov tim hranio ‘zaglupljenim’ verzijama svog računovodstva.

-Shvatili smo da ima puno stvari koje ne znam, rekao je na sudu.

Glumčev forenzički računovođa otkrio je navodne navike trošenja Costnerove supruge podijelivši pregled porodičnih mjesečnih troškova koji iznose oko 240.000 dolara, a iz kojih proizlazi da je  Christine u prosjeku trošila 18.000 dolara mjesečno na dizajnersku odjeću i više od 3.000 dolara na kozmetičke proizvode i tretmane.

Kevin Costner dobio sudsku bitku s bivšom suprugom: Otkriveno koliko je mjesečno trošila samo na odjeću Azra Magazin.

azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima