back to top

KLS je poslao službeni dopis ABA ligi

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin uputio je službeni dopis direktoru Regionalne lige Miliji Vojinoviću.

Pismo je poslano s inicijativom da se ukloni ograničenje broja klubova iz jedne zemlje koji mogu sudjelovati u Prvoj ABA ligi.

Kako stoji u dopisu, za ovu odluku na Skupštini i Predsjedništvu KLS-a glasovali su svi klubovi, osim jednog člana koji je bio suzdržan.

– Kao što vam je poznato, klubovi iz Srbije koji igraju u Prvoj ABA ligi već su nekoliko puta postavljali ovo pitanje, ali nisu nailazili na razumijevanje. Smatramo da je to jedini način da se poštuje sportski rezultat i da teren bude jedino mjerilo za igranje u Prvoj ABA ligi. Povećanjem broja klubova s ​​jedne zemlje na šest ili ukidanjem granica porasla bi kvaliteta Košarke u cijeloj regiji i svim zemljama sudionicama. stoji u dopisu KLS-a.

Grujin je u pismu podsetio da nije u redu što KK Zlatibor, koji je godinama ulagao ozbiljan novac, kao pobednik Druge ABA lige nije mogao da igra u Prvoj ABA ligi direktno na osnovu sportskog plasmana.

Grujin je u pismu naveo i da postoji mogućnost i vrlo apsurdna situacija da ako je prvih pet klubova na tabeli iz Srbije, peti klub potencijalno može ispasti iz Prve ABA lige, što ne bi bilo fer ni pošteno bilo kakvih standarda.

– Ako do ove promjene ne dođe, mi kao Liga ne vidimo smisao igranja naših klubova u Drugoj ABA ligi, jer im osvajanje iste ne jamči ništa, a samim time i dodatno ulaganje sredstava kako bi izborili Drugu ABA ligu. Liga je nepotrebna. stoji u navedenom dopisu.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima