Ovisi o načinu obrade i pripreme. Prema sigurnosnim smjernicama za hranu, piletina salata, nuggets, hamburgeri i ostaci kuhane piletine mogu trajati tri do četiri dana u hladnjaku.
Dobro kuhana pileća kobasica i pečena piletina mogu se čuvati i do tjedan dana jer sadrže veću razinu natrija, što produžava njihov rok trajanja, navodi Eating Well.
Ključno je pravilno čuvanje pilećih ostataka kako biste osigurali svježinu i sigurnost hrane. Ostaci se trebaju staviti u hladnjak najkasnije dva sata nakon kuhanja kako bi se spriječilo razmnožavanje bakterija, prenosi Klix.
Piletinu je najbolje čuvati u suhoj, hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj vrećici za hranu kako bi se očuvala svježina i kvaliteta mesa. Ako primijetite da je piletina promijenila boju, ima neugodan miris ili je postala “ljigava”, trebali biste je odmah baciti.
(24sata.info)
Članak Koliko dugo možete držati ostatke piletine u hladnjaku dostupan je na portalu 24sata.ba.
Izvor: ( 24sata.info / Izvor.ba )