back to top

KOSTA KECMANOVIĆ PATOLOŠKI MRZI SVOJU MAJKU: “Ako budem izašao odavde, prvo ću tebe da ubijem!”

kosta kecmanović patološki mrzi svoju majku: “ako budem izašao odavde, prvo ću tebe da ubijem!”

Kosta Kecmanović, učenik OŠ ”Vladislav Ribnikar”, 3. maja prošle godine usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je petoro ranio, kao i nastavnicu historije.

Kosta je nakon zločina, opisao detaljan plan koji je osmislio da bi se osvetio majci. Iz njega kulja mržnja prema majci Miljani, koja je povremeno nekontrolisana.

– On je majku jednog ubice iz dokumentarnog filma poistovjećivao sa svojom jer je smatrao “da ona nema saosjećanja za njegove probleme”. Zapravo, htio je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene djece, video je kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol – naveo je izvor, piše Republika.

– On je već ranije, često mijenjajući raspoloženje, iskazivao bijes prema majci koji nikome od zaposlenih u klinici nije jasan. Umislio je da će moći da bude prisutan na suđenju Miljani i ocu Vladimiru, gdje je htio da “sve ispriča”. Na šta je mislio, nije rekao – objašnjava obaviješteni izvor iz bolnice.Kako navodi, on želi da bude u centru pažnje.

Nezvanično saznajemo da je prilikom posljednjeg viđenja sa majkom imao nastup bijesa i da je u jednom trenutku rekao:

– Ako budem izašao odavde, prvo ću tebe da ubijem!

Kakve misli se roje u glavi dječaka-ubice utvrdiće psihijatri i psiholozi koji ga trenutno vještače. U međuvremenu, inspektori i osoblje bolnice svjedoci su njegovih ekscesa, infantilnih razmišljanja i zahtjeva, ali i nekontrolisanog besa.

– Nije nemoguće da otpor koji je ispoljio prema majci dugo traje jer je i ranije on inicirao sukob s njom. Ali, ova prijetnja je zaista šokantna. Šta zamjera majci samo on zna – kaže obaviješteni izvor iz bolnice.

Stručnjaci koji ga vještače treba da utvrde da li je baš iz te sada vidljive mržnje i počinio masakr u školi. Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Kosta je i neposredno poslije hapšenja izgovorio rečenicu koja je zaledila krv u žilama inspektora koji su ga saslušavali.

Rekao je: “Žao mi je što joj nisam vidio lice kad je saznala šta sam uradio…”

Majka dječaka-ubice je dugo poslije zločina pokušavala da dopre do njega. Izvor Republike navodi da je sada, izgleda, odustala od toga.

– Ona je u depresiji mjesecima, muči je osjećaj krivice. Jedina utjeha joj je kćerka kojoj se potpuno posvetila. Kao da se povukla i iz razmišljanja o njegovoj zakonskoj odbrani i njegovoj daljoj sudbini – dodaje ovaj izvor.

Kako smo ranije i pisali, Kosta je najvjerovatnije i planirao masovno ubistvo zbog mržnje prema majci. Naime, Miljana Kecmanović je pod istragom jer je njen DNK nađen na jednoj od čahura u kabinetu historije u kojem je pucao Kosta. Prema nezvaničnim informacijama, upravo je Kosta smjestio njen DNK na mjesto zločina i to tako što je jedan metak uvio u njen uložak, a prethodno je istražio i došao do saznanja da je DNK najjači i najrasprostranjeniju u intimnoj regiji.

Ovo samo govori koliko je bio opsjednut time da naudi majci Miljani Kecmanović.

Naime, Kosta ponovo je šokirao čuvare iz policije i osoblje Klinike za psihijatriju i neurologiju za djecu i omladinu.

Kako nezvanično saznajemo, on je nedavno u jednom trenutku, okrenut prema prozoru, viknuo:

“Istrunućeš u zatvoru!”

Kada ga je jedan od policajaca upitao kome se obraća, on mu je hladnokrvno odgovorio:

“Onoj ženi što se zove majka.”

– On je već ranije, često mijenjajući raspoloženje, iskazivao bijes prema majci koji nikome od zaposlenih u klinici nije jasan. Umislio je da će moći da bude prisutan na suđenju Miljani i ocu Vladimiru, gdje je htio da “sve ispriča”. Na šta je mislio, nije rekao – objašnjava obaviješteni izvor iz bolnice.

Kako navodi obaviješteni izvor, on želi da bude u centru pažnje.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima