KREĆE MEĐUNARODNI ESTRADNI RAT: Bugarska Karleuša udarila na srbijansku

Jelena Karleuša našla se na meti svoje bugarske kolegice Andree, kojoj su zasmetali stavovi JK o muzici koja dolazi iz te zemlje, zbog čega joj je žestoko odbrusila na Instagramu.

Povod za sukob s pjevačicom bio je Jelenin komentar da je bugarska muzika šund.

– Na Balkanu, pogotovo u Srbiji je posljednjih godina došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih s*anja, jeftinih amaterki u haljinicama od tri dinara i s muzičkom produkcijom iz Takidžistana. Srbija i Balkan moraju da guraju naprijed, a ne da bugarski turbo-treš bude nešto što bilo ko sluša, osim krišom u četiri zida svoje sobe – napisala je, između ostalog, JK, što je izazvalo revolt bugarske zvijezde Andree.

– Da li mislite da je normalno da srpska pjevačica vrijeđa naše bugarske izvođače i naše stvaralaštvo? A mi da šutimo i da ne odbranimo na bilo koji način domaće izvođače i državu generalno? Kad su krali moje pjesme iz svih država bivše Jugoslavije, ja nikog nisam uvrijedila, posebno kad je u pitanju moja pjesma “Hajde, opa”. Ili smo, izgleda, spremni da vrijeđamo samo naše i da zatvaramo oči kad nekome padne na pamet da sebi pravi PR promovišući mržnju prema cijeloj jednoj naciji. Ne znam, zbunjena sam, a vi? – zapitala je Bugarka.

Nakon toga, u sljedećem storiju Andrea je optužila Jelenu da je kopira, a kao dokaz je priložila fotografije iz jednog edotorijala i print-screen naslova: “Karleuša me imitira!”

– Da ne govorim o tome kako se ta gospođa inspiriše bugarskim izvođačima – dodala je Andrea.

Poznajući Jelenu, ne sumnjamo da će uskoro uslijediti njen brutalan odgovor Andrei.

(Express/Espreso)

KREĆE MEĐUNARODNI ESTRADNI RAT: Bugarska Karleuša udarila na srbijansku Express.


express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima