back to top

Lepa Brena je imala šta da kaže o snajki Aleksandri: Ona spada u mlade snage, kao i ostali pjevači

Nakon kraće koncertne pauze, najveća balkanska zvijezda Lepa Brena zakazala je 9. septembar koncert u niškoj hali „Čair“ i najavljuje ga kao „koncert decenije“. Govoreći na tu temu za domaće medije, pjevačica se osvrnula i na mlađe generacije na sceni i prokomentarisala uspjeh svoje snajke Aleksandre Prijović, kao i ostalih pjevača.

– Što se tiče mladih snaga, i Aleksandra je tu među njima koji su zaista fantastično napredovali. Ona ima jedan fantastičan tim na čelu s Filipom Živojinovićem, gdje su oni spojili lijepo, pametno i korisno. On je jedan od najboljih producenata u zemlji. I, eto, napreduju. Da su ostali pjevači „Granda“, svi oni koji su pobijedili, da su imali ozbiljne producente i ozbiljnu organizaciju, bili bi svi jako velike zvijezde. To kažem jer znam koliko su ta djeca fantastični pjevači, ali im fali da hiperozbijna organizacija koju sam ja imala od 1982. godine -objasnila je ona, pa pozvala sve koji vole njenu muziku da dođu u Niš, obećavajući odličan provod.

Pjevačica se, zatim, prisjetila svog posljednjeg nastupa u ovom gradu, pa objasnila što je tamo tako dugo nije bilo.

– Mislim da sam 1987. godine posljednji put imala koncert u Nišu, ali možda je bio još jedan koncert između. Promijenio se sistem funkcionisanja s menadžerima i organizacijama koncerata u čitavom području bivše eks Jugoslavije. Krenule su inflacije, otvorilo se puno klubova… Za organizaciju jednog pravog velikog koncerta troškovi su uvijek veliki jer se plaća hala, opštinski porez, SOKOJ, ima puno dažbina. Na neki način je postalo neisplativo da radite samo jedan koncert, radilo se tako da naš organizator napravi 15 do 20 koncerata. Uvijek je prvi koncert išao za troškove, a drugi je bio prihod. A vi i sami znate da se ekonomska situacija promijenila da smo svi mi išli linijom manjeg otpora i radili uglavnom koncerte koji su isplativi i garantovano plaćeni – kazala je Brena za Blic.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima