back to top

Marija Šerifović pjeva u Zenici za Novu godinu: Regija vam zavidi, da znate!

U Zenici je danas održana press konferencija na kojoj je najavljen najspektakularniji doček Nove godine u regiji – Zeničanke i Zeničane će u najluđoj noći zabavljati jedna od najsjajnijih zvijezda estradnog neba u regiji, Marija Šerifović.

Zenica na ovaj način nastavlja tradiciju organizovanog ispraćaja stare i dočeka nove godine prigodnim sadržajima u centru grada i spektakularnim koncertima koje tehnički realizuje Radio-televizija Zenica uz pokroviteljstvo Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, piše Zenica.ba

“Srce” Zenice, kako organizatori nazivaju prostor u centru gdje se posljednjih godina realizuje Festival Zenica Adventure, u okviru kojeg je i Cengtralni javni doček nove godine, ponovo će odisati prazničnim ambijentom posljednjih dana decembra i prvih dana januara. U pripremi su noviteti u odnosu na prošle godine, ali sigurno je da će najveću pažnju privući koncert mega pop zvijezde Marije Šerifović.

Marija je na današnjoj konferenciji za mediji istakla da sa radošću isčekuje druženje sa Zeničankama i Zeničanima:

“Gradonačelnik Kasumović bio je simpatičan i ustrajan u pozivima da nastupim u Zenici, i na kraju smo se na obostrano zadovoljstvo i dogovorili. Vjerujem da su mnogi u regiji ljubomorni s obzirom da su mnogi pokušali da se dogovorimo za novogodišnji nastup ali meni je drago da sam na kraju ipak u Zenici. Bit će ludo, spektakularno i pozivam sve da dođu i da zajedno uživamo”, kazala je Marija Šerifović u najavi svog nastupa u Zenici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović naglasio je da Zenica ove godine ima sigurno najspektakularniji koncert u regiji za Novu godinu, pozivajući sve sugrađane ali i građane drugih gradova BiH i regije da dočekaju Novu godinu u Zenici.

“Sretan sam što je Marija prihvatila poziv da bude sa nama za Novu godinu. Ovo će po meni biti centralni doček Nove godine u Bosni i Hercegovini, očekuje nas spektakl. Ispoštovali smo želju građana da im u najluđoj noći pjeva najveća regionalna zvijezda i evo, sa nestrpljenjem očekujemo druženje u centru grada”, kazao je Kasumović.

Tehnička realizacija i ove godine pripala je Radio-televiziji Zenica, koja uz JP Tržnica i druga javna gradska preduzeća finalizira konačni program Zenica adventura, 6. Zimskog festivala u srcu Zenice.

“Pred nama je jedan izazovan tehnički zahtjev za realizaciju ovog projekta, prije svega produkcijski za novu godinu. Bit će to vrhunska produkcija sa ogromnim stage-om, velikim LED ekranima, specijalnom rasvjetom i razglasom za ovako veliki poduhvat. Pripremamo i Studengrad i 6. Festival Zenica Adventure, bogat novogodišnji program u Zenici i ove godine”, istakao je ovom prilikom Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica.

Partner u realizaciji Studengrada je JP Tržnica, koja priprema bajkoviti zimski gradić u centru Zenice. “Na centralnom gradskom trgu postavljamo 20 kućica sa raznovrsnom ugostiteljskom i gastro ponudom. Uskoro će biti objavljen i poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih za izlaganje u Studengradu”, kazala je Selma Vidimlić, direktorica JP Tržnica.

Već sada je poznato da će u odnosu na prošle godine sadržajno biti obogaćen i zimski grad “Studengrad”, koji će uz standardnu raznoliku ponudu u adventskim kućicama građanima ponuditi i novi sadržaj, klizalište sa pravim ledom koje će biti instalirano početkom decembra, a kulturno-zabavni, muzički i dječiji program u okviru Festivala Zenica Adventure starta od 23. decembra.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima