back to top

Mirjana Karanović otvoreno govori o kontroverznoj temi: Žena nije obavezna da rađa djecu

Glumačka diva Mirjana Karanović (67) je poznata kao osoba koja otvoreno govori o svom životu i aktuelnim temama.

Sada je progovorila o temi koja uvijek izaziva rasprave u regionu, a tiče se žena, djece i rađanja.

Nije imala sreće s muškarcima

Iako je izrazila žaljenje što nije postala majka, istakla je da nije željela dijete odgajati samostalno, te da nije imala sreće s muškarcima u životu.

– Nisam se udala, imala sam samo velike ljubavi iz kojih se nisu rodila djeca. Nikada nisam istraživala zašto je tako. Ako si rođen kao muškarac, to ne znači da moraš biti vođa u budućnosti, to nije problem.

Ljudi trebaju shvatiti da je njihova odluka njihovo pravo. Nisi manje vrijedno ljudsko biće ako ne želiš rađati djecu. Drago mi je što su mnogi shvatili da je društvo tu da pomogne svima u ostvarivanju vlastitih ciljeva.

Nije sramota pitati sebe zašto, ali ne bi trebalo ni drugima dopustiti da te stave na stub srama – rekla je Mira.

Govorila je i o ljubavi.

Nije se doživljavala kao privlačna djevojka

– Nisam se nikada pitala šta znači seksualni odnos, šta se u meni budi, da li je to ljubav ili požuda. Mladi često brkaju te stvari jer hormoni rade brzo. Željela sam biti s nekim i to sam smatrala ljubavlju.

Prisjetila se riječi svojih roditelja “čuvaj se”.

– Imala sam priliku svjedočiti kako moja prijateljica zatrudni sa 16 godina. Muškarac ju je iskoristio i to me je uplašilo, ali me nije spriječilo u mom odlučenju da ne budem djevica. Nisam se doživljavala privlačnom, a ni muškarci me nisu tako percipirali.

– Nisam bila trofej kao neke moje drugarice koje su bile atraktivne. Nisam bila lijepa, ali sam imala druge kvalitete. Kada sam upoznala Petraja na Akademiji, shvatila sam da možda imam šansu i da me drugi mogu doživljavati drugačije – ispričala je.

Mirjana Karanović je bila u vezi s 20 godina mlađim glumcem iz Sarajeva, Erminom Bravom. Nakon prekida, uvijek je govorila o njemu u superlativima.

Izvor: ( pressmediabih.com / Izvor.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima