back to top

MORBIDAN SNIMAK IZ DOMA ZA STARCE: Medicinska sestra udara staricu prljavom pelenom, pa je davi


Kamere iz sobe staračkog doma u Michiganu uhvatile su trenutak kako medicinska sestra pacijentkinju tuče sa uprljanom pelenom nakon čega je pokušala i da je uguši.

Upitanju je 93-godišnja pacijentkinja sa demencijom, ali u svjesnom stanju, zbog čega se na snimku vidi kako pokušava da se odbrani od napada medicinske sestre.

Dontia Shavnra Arrington (26) optužena je za navodni napad koji se dogodio 4. aprila.

Napad je snimljen kamerom koju je postavila žrtvina kćerka nakon što je još u decembru primjetila “modrice nalik stiskanju šake” na svojoj majci.

– Gledam i sve što sam stalno govorila je bilo: ‘Moja mama, znaš? Zašto to radiš mojoj mami? Ona je mala dama – rekla je kćerka žrtve na konferenciji za novinare na kojoj je prikazan video i dodala da je “užasnuta”, prenosi Daily mail.

Na video-snimku (od drugog minuta) vidi se kako medicinska sestra u više navrata udara punom, prljavom pelenom u glavu žrtvu dok ona bespomoćno sjedi u invalidskim kolicima i podiže ruke u odbranu.

Ali tu nije kraj njenom agresivnom ponašanju. Samo nekoliko trenutaka kasnije ona pokušava da zadavi ženu u kupatilu.

Snimak se kasnije nastavlja u spavaćoj sobi gdje medicinska sestra šamara pacijentkinju preko usta dok na rukama još uvijek ima svoje higijenske rukavice.

Ona podiže pesnice i izgleda da prijeti pacijentkinji dok se izdiže iznad njenih invalidskih kolica što očigledno izuzetno brine baku.

Kćerka žrtve je postala je emotivna kada je vidjela video-snimak prikazan na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali šerif okruga Chris Swanson i tužilac David Leyton.

Rekla je da je njena porodica postavila kameru za dadilje da bi shvatila zašto je njena majka imala modrice, i da je bilo potrebno nekoliko pokušaja da se uhvati zlostavljanje.

Kamere su takođe uhvatile osoblje koje krade od njene majke, koja je pacijent u ustanovi već oko pet godina.

Dodala je da je njena majka od tada premještena u drugu ustanovu za pomoć i da joj je sve bolje, ali se i dalje osjeća traumatizovano zbog incidenta.

Šerif Swanson je na konferenciji za novinare rekao da je pacijentu dijagnostifikovana “teška demencija”, prenosi Telegraf.

– Žrtva nema pojma šta se dešava. Ona ne može da se obraduje ni kada nas vidi, kada dođemo u posjetu – rekla je kćerka.

– Vidite ranjivost žrtve i činjenicu da je udara uprljanom pelenom. Ali to joj nije bilo dovoljno pa je onda pokušala da je uguši, mogla je da je ubije, posebno 93-godišnjaka – dodao je šerif.

Tužilac Layton je rekao da je bio “zaprepašćen, zgrožen i veoma ljut” nakon što je vidio šta se dogodilo u staračkom domu gde je pacijenti treba da budu zbrinuti a ne napadnuti.

– Moraćemo da optužimo ovu ženu i da je kaznimo najstrožije što možemo -rekao je on na konferenciji za novinare.

Lejton je rekao da je Arington optužena za mučenje sa namjerom da izazove okrutan ili ekstreman fizički ili psihički bol i patnju, što podrazumijeva kaznu doživotnog zatvora.

Video je OVDJE.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima