back to top

Na granici BiH otkrivena djevojčica koja je oteta, bila žrtva trgovine ljudima

na granici bih otkrivena djevojčica koja je oteta, bila žrtva trgovine ljudima

Tužitelj iz Odjela za borbu protiv trgovine ljudima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, koji su tijekom inspekcije robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod, detaljnom analizom, otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Identificirana žrtva je petogodišnja djevojčica koju je pratio strani državljanin, koji je po nalogu postupajućeg tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. Žrtva je primjereno zbrinuta i smještena u skladu s pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima te smještena u sigurnu kuću.

Žrtvi je dodijeljen posebni skrbnik za nepratenu stranu djecu i žrtve trgovine djecom.

Navedena djevojčica nalazi se u bazi traženih osoba od strane međunarodnih institucija, a postupajući tužitelj je u stalnoj komunikaciji s nadležnim pravosudnim i policijskim tijelima u Wiesbadenu, Njemačka, s naporima da se olakša povratak djeteta majci.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izražava zahvalnost za učinkovitu i profesionalnu suradnju inspektora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i sigurne kuće koja je pružila podršku u ovim aktivnostima.

Objava Na granici BiH otkrivena djevojčica koja je oteta, bila žrtva trgovine ljudima pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima