back to top

“Na tren sam ih ostavila same, jer se obično drže zajedno”: Ovako su Dankini roditelji govorili u tužilaštvu!

“na tren sam ih ostavila same, jer se obično drže zajedno”: ovako su dankini roditelji govorili u tužilaštvu!

“Smrtna kazna je preblaga za njih, oni moraju da robijaju do kraja života” rekao je Miloš Ilić, otac ubijene djevojčice, po izlasku iz tužilaštva gdje je sa suprugom Ivanom dao iskaz

Roditelji Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta u Banjskom polju, a za koju se sumnja da je ubijena, saslušani su jučer u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Kako saznajemo, oni su ispričali kako se sve odvijalo kobnog dana, kao i kako je tekla potraga za njihovom djevojčicom.

Osumnjičeni za Dankino ubistvo su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka kod Bora koji su sve vrijeme bili prisutni dok su roditelji govorili. Kako smo već pisali, iako je postojala mogućnosti da oni dobiju status posebno osjetljivih svjedoka, majka je u tužilaštvu rekla da može da govori pred njima.

Dankin otac Miloš i majka Ivana Ilić bili su vidno potreseni i sa suzama u očima su ispričali sve što bi moglo da pomogne u istrazi nestanka i ubistva njihove kćerke.

– Tog dana sam bio na poslu. Radio sam na terenu kad mi je Ivana javila da Danke nema, da ne može nigdje da je nađe – počeo je Miloš svoje izlaganje u tužilaštvu.

Zahvalan za pomoć

Otac je ispričao da mu je supruga javila kad je stigla sa djecom u Banjsko polje, poslala mu fotografije, a onda ga poslije desetak minuta pozvala i rekla da Danke nema. Miloš je odmah s kolegom krenuo put Banjskom polja i mjesta gdje je djevojčica nestala.

– Ja sam bio na mjestu suvozača, a kolega je vozio. Na ulazu u Banjsko polje smo zaustavili “fijat pandu” da pitamo da li su vidjeli moje dijete – objasnio je Miloš.

Rekao je i da su u automobilu bila dvojica muškaraca, za koje se kasnije ispostavilo da su bili Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su mu odgovorili da nisu vidjeli dijete, pa je Miloš s kolegom produžio dalje do imanja gdje je Ivana bila sa sinom.

Miloš je ispričao da se već tog prvog dana mnogo ljudi uključilo u potragu.

– Svima sam zahvalan na tome, a i dalje se nadam da će nagdje naći Danku živu – rekao je Miloš.

Majka Ivana je opisala kobni dan i rekla da mnogo voli imanje na koje je odvela djecu. Dodala je i da su Danka i njen godinu dana stariji brat bili veseli kad su stigli i igrali se.

– Na trenutak sam ih ostavila same jer se obično sve vrijeme drže zajedno, ali Danka je tog dana odšetala i dok sam se vratila nije je nigdje bilo. Tražila sam je svuda po imanju – rekla je majka pred tužilaštvom.

Kako je objasnila, ona je odmah pozvala policiju i supruga Miloša i prijavila da joj nema djeteta. U međuvremenu je primijetila automobil parkiran na prilazu kod imanja, ali nije vidjela dijete, već samo čovjeka koji je stajao pored. To joj nije bilo sumnjivo jer je mislila da je dijete i dalje negdje oko pojate na imanju.

– Tražila sam je i dozivala, ali nigdje je nije bilo. Kad je stigao Miloš, a onda i policija, svuda smo krenuli da je tražimo i tako svaki dan – kazala je majka i sa suzama u očima ispričala da je svakodnevno bila na terenu s policijom i da je bila u neprekidnom kontaktu s njima kako bi pomogla u istrazi.

To su monstrumi!

Miloš i Ivana Ilić su po izlasku iz tužilaštva novinarima dali izjavu i ispričali da im nije jasno zašto monstrumi nisu pomogli njihovom djetetu.

– To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vrijeme je neopisivo. Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari… Ništa ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ništa! Nama nije jasno zašto nisu pozvali Hitnu pomoć, zašto nisu pomogli, nego su ovo uradili. Smrtna kazna je preblaga za njih, oni treba da robijaju do kraja života – rekao je Miloš Ilić, otac ubijene Danke.

Tužilaštvo se nada da bi Janković mogao da progovori

Osumnjičeni Srđan Janković, koji se dosad branio šutanjem, otkazao je punomoćje svom advokatu i zatražio branioca po službenoj dužnosti, te se očekuje da bi mogao da da progovori o slučaju.

– Janković je otkazao svom advokatu punomoćje jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savjetima i načinom branjenja pred nadležnima. Tražio je da mu se dodijeli advokat po službenoj dužnosti, što nas je iznenadilo jer se rijetko dešava da usred saslušanja osumnjičeni traži promjenu advokata – saznaje Kurir u tužilaštvu.

Zasad se ne zna koji će advokat biti dodijeljen Jankoviću, ali i to će brzo biti riješeno.

– Slijedi razgovor novog advokata s osumnjičenim. Imajući u vidu dosadašnji tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savjetovati da prestane odbranu šutanjem jer je za samog Jankovića bolje da da svoj iskaz. S obzirom na to da je Dragijević priznao da je zadavio djevojčicu golim rukama, to je automatski oslobodilo Jankovića sumnje da je direktni ubica. Osim toga, da je Janković bio zadovoljan odbranom šutanjem, sigurno ne bi otpustio advokata. Ubijeđeni smo da je pitanje trenutka kada će Janković dobrovoljno dati svoj iskaz, a nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gdje je Dankino tijelo – saznaje Kurir nezvanično.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima