back to top

NAJGORA UVERTIRA PRED MEČ: Košarkaš Partizana naneo “teške telesne povrede” Lazareviću, Zvezda traži reakciju MUP-a i diskvalifikaciju

Treća utakmica finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde imala je najgoru moguću uvertiru.

Dok su se dva tima smjenjivala u dvorani, kada je jedan završavao, a drugi počinjao trening u Beogradskoj areni, došlo je do sukoba u kojem je Partizanov Košarkaš James Nanelli udario Stefana Lazarevića iz Zvezde, nanijevši mu vidljive ozljede.

Tim povodom oglasila se Crvena zvezda.

Crvena zvezda obavještava javnost da je u nedjelju u jutarnjim satima naš prvotimac Stefan Lazarević zadobio ozljede koje su okarakterisane kao “teške tjelesne ozljede” nakon fizičkog napada igrača Partizana Jamesa Nunnellyja.

Incident se dogodio prije početka jutarnjeg treninga našeg tima u Beogradskoj areni, a tom prilikom je Stefan Lazarević zadobio povrede koje možete vidjeti na fotografijama.

Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj čin, a zbog ozbiljnosti ozljede očekujemo reakciju MUP-a koji trenutno uzima izjave i provodi očevid, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovaj čin tretira kao ‘nanošenje teške tjelesne ozljede’ iz Kaznenog zakona Republike Srbije.

Očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident nezabilježen u povijesti ove lige i s takvim posljedicama. Crvena zvezda je upozorila na detalje iz prethodnih utakmica koje nisu sankcionirali suci tijekom utakmica, ali ni disciplinski organi lige nakon toga, a jedan od tih detalja je i udaranje i davljenje Jamesa Nunnellija u drugoj utakmici našeg igrača. Stefan Lazarević.

Ovaj napad prelazi sve granice sporta i normale te očekujemo hitnu reakciju svih odgovornih!

Crvena zvezda je hitno podnijela disciplinsku prijavu nadležnim tijelima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sucu i ostalim ligaškim tijelima.

Očekujemo da će igrač Partizana James Nunnally biti diskvalificiran i privremeno udaljen iz natjecanja. U protivnom utakmica ne može i neće biti regularna, a sigurnost igre i svih njezinih aktera ne može se osigurati od ozbiljnih incidenata.stoji u priopćenju Crvene zvezde.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima