Nakon godina RATOVANJA konačno PRIMIRJE: Odluka Breda i Anđeline obradovala svijet

Poznati glumački par, nekadašnji supružnici, Bred Pit i Anđelina Džoli uspjeli su konačno da se, po prvi put od razvoda, dogovore i na ljudski način riješe pravni rat od 350 miliona dolara oko svog francuskog vinograda. Njih dvoje su se obavezali da će, ovog puta, nesuglasice rješavati van suda.

Rat između Breda Pita i Anđeline Džoli bio je najduži i najgorči razvod slavnih koje svjetska javnost pamti. Ali samo dvije sedmice nakon pravne tužbe u kojoj je Anđelina optužila Breda Pita za maltretiranje i nezakonito ponašanje nad vinogradom, koji se nalazi u njihovom suvlasništvu, nadzire se kraj problema.

Čini se da je mir — da, mir — konačno na pomolu. Njih dvoje su pristali na posredovanje koje bi moglo da riješi njihove probleme.

Dokumenti posenseni prošle sedmice u vezi sa sporom oko vinograda pokazuju da su se objezvijezde složile s posredovanjem kao alternativnom metodom rješavanja spora oko Šatoa Miraval – umjesto da stvar ide na sud.

nakon godina ratovanja konačno primirje: odluka breda i anđeline obradovala svijet

Džoli je također rekla da je voljna da učestvuje na konferenciji o nagodbi. Štaviše, može se otkriti da je Pit imenovao “privremenog administratora” za Šato Miraval u pokušaju da riješi rat između sebe i Rusa kojima je Džoli prodala svoj dio vinograda.

Ovaj potez ima za cilj da zaštiti veoma uspješan vinski biznis, koji su razvili u saradnjis francuskim proizvođačima vina Famille Perrin. Tamo su 2013. godine započeli posao proizvodnje vina s porodicom Perin — vodećim proizvođačima organskog vina iz doline Južne Rone.

Par se čak vjenčao na imanju 2014. Chateau Miraval Rose su mnogi stručnjaci (uključujući časopis Vine Spectator) proglasili najboljim vinom na svijetu. Profit je porastao sa okomilioneura u 2013. na oko 15 milionaeura u 2022.

Ali 2016. godine, nakon incidenta između Pita, Džolijeve i njihove djece na putovanju avionom iz Francuske u Kaliforniju, Džoli je podnijelazahtjev za razvod. Od tada je bilo sukoba – oko starateljstva nad djecom i novca.

Kako piše u dokumentima, “nezavisna figura” će doći da procijeni vinariju i kako se ona vodi i time će se olakšati pregovore između Pita i Nuvela — investicione kompanije koju je njegova bivša prodala šefu Stolija Juriju Šefleru.

Ovo će omogućiti kompaniji da nastavi da razvija poslovanje i partnerstvo sa porodicom Perrin dok se spor ne riješi. Pit i Džoli kupili su Šato Miraval, imanje od 1300 jutara na jugu Francuske, 2008.

Godine 2022. Pit je pokrenuo sudski postupak protiv Džolijeve zbog prodaje svog udjela u Chateau Miravel ruskom oligarhu Šefleru. Nadao se da će je sam otkupiti, pa je tražio da se prodaja poništi.

U međuvremenu, advokati Nuvela su tvrdili da je Pit ‘pljačkao’ vinski biznis i koristio ga kao svoju ‘ličnu kasu’, pa su tražili 350 miliona dolara odštete. U podnesku se navodi da je njihovo šestoro djece bilo toliko traumatizirano tim incidentom u avionu – opisanim u potpunosti – da od tada nisu mogli da se vrate u Šato Miraval, piše Glossy.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima